Aktualizované Lucia Lauková Správy

FOTO a VIDEO: V Nitre odštartoval 45. ročník medzinárodného veľtrhu Agrokomplex

Výstavisko v Nitre znova ožíva tradičnou poľnohospodárskou a potravinárskou výstavou. Účastní sa jej vyše 650 vystavovateľov z 12 krajín.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: V Nitre odštartoval 45. ročník medzinárodného veľtrhu Agrokomplex
11
Galéria
Zdroj: TASR

Vo štvrtok 16. augusta otvoril svoje brány v poradí 45. ročník medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex v Nitre. Predstavuje sa na nej vyše 650 vystavovateľov z 12 krajín.Vys­tavovatelia sa prezentujú na ploche viac ako 55 000 štvorcových metrov.

Súčasťou Agrokomplexu je aj 13. ročník Národnej výstavy hospodárskych zvierat. Nosnou témou tohtoročnej výstavy je návrat k prírode a tradíciám, skonštatoval riaditeľ agrokomplexu Národného výstaviska, š.p. Branislav Borsuk.

Pokles úrody

Slovenskí poľnohospodári nemôžu ani v tomto roku hovoriť o priaznivom vývine počasia, povedal počas otvorenia výstavy premiér Peter Pellegrini. Napriek tomu odhady výsledkov žatvy sú podľa jeho slov mierne optimistické. „U hustosiatych obilnín sa ukazuje úroda vyššia o vyše 170 000 ton v porovnaní s minulým rokom, pšenice by malo byť viac o 208 000 ton. Pokles úrody sme zaznamenali len u ovsa a jačmeňa. Aj keď nie sme potravinovo sebestační, stále existujú komodity ako pšenica, jačmeň či kukurica, ktoré pokryjú našu spotrebu, dokonca ju aj prevyšujú,“ zhodnotil premiér.

Viac fotografií z otvorenia veľtrhu Agrokomplex nájdete v priloženej galérii!

Zdroj: Dnes24.sk
FOTO: 45. ročník medzinárodného veľtrhu Agrokomplex
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM