Lucia Lauková Správy

FOTO: Spojovací tunel v nemocnici v Nitre je hotový, otvoria ho až po Novom roku

Nové nadzemné prepojenie liečebného a chirurgického pavilónu nitrianskej nemocnice je hotové. Tento rok sa však používať nebude.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Spojovací tunel v nemocnici v Nitre je hotový, otvoria ho až po Novom roku
9
Galéria

Nadzemný komunikačný prepoj bude slúžiť na spojenie Nového liečebného pavilónu s Pavilónom chirurgických disciplín. Jeho výstavba sa začala vo februári tohto roku. Termín jeho dostavby museli niekoľkokrát preložiť. Pôvodne mal byť hotový 31. júla 2017.

Čaká na kolaudáciu

Po takmer 10-tich mesiacoch je 61 metrov dlhé kryté nadzemné premostenie v nitrianskej nemocnici hotové, ešte sa však nevyužíva. „Čaká sa momentálne na kolaudáciu a vzhľadom na to, že na právoplatné kolaudačné rozhodnutie sa čaká 30 dní, prepoj sa bude uvádzať do prevádzky až po Novom roku,“ povedala hovorkyňa FN Nitra, Tatiana Timková.

Čo je s novým vjazdom?

Doposiaľ sa nevyužíva ani nový vjazd pre sanitky z Rázusovej ulice, ktorý začala nemocnica budovať ešte v roku 2016. Nový vjazd mal podľa slov vtedajšieho riaditeľa nemocnice Jozefa Valockého, odbremeniť premávku cez hlavný vstup a zrýchliť vjazd pre sanitky a vozidlá záchranných zložiek. Spolu s vjazdom mali pribudnúť aj závory. O vyjadrenie k novému vjazdu sme požiadali aj Fakultnú nemocnicu v Nitre, do uzávierky článku sme odpoveď nedostali.

V galérii si pozrite, ako vyzerá hotový nadzemný tunel medzi pavilónmi nemocnice!

FOTO: Spojovací tunel v nemocnici v Nitre je hotový, otvoria ho až po Novom roku
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM