Lucia Lauková Správy

FOTO: Spadnuté stromy narobili paseku. Zničili prístrešok pri Svoradovom prameni

Prístrešok pri prameni svätého Svorada v Nitre je zničený. Priamo na jeho strechu spadli dva stromy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Spadnuté stromy narobili paseku. Zničili prístrešok pri Svoradovom prameni
19
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Na prístrešok, ktorý stojí pri Svoradovom prameni v Nitre sa zrútili dva stromy. Strecha prístrešku nápor neuniesla a pod ťarchou stromov sa zlomila. Polovica prístrešku s posedením je úplne zničená. Altánok bol vybudovaný asi pred ôsmimi rokmi za spolupráce mesta Nitra a Biskupstva Nitra.

Prístrešok so sedením je v správe Biskupstva Nitra. Diecézny ekonóm, Martin Štofko o poškodení prístrešku vie. „Zatiaľ vám môžem povedať, len to, že o škodách viem. Ale ich výšku zatiaľ neviem odhadnúť,“ povedal Martin Štofko.

Diecézneho ekonóma oboznámil so situáciou ešte pred týždňom Milan Polák z Farnosti sv. Urbana v Nitre. „Biskupstvo Nitra sme informovali asi pred týždňom o tom, že altánok je poškodený. Spadli naň dva stromy a v jeho blízkosti sa nachádzajú aj ďalšie, ktoré by mohli v budúcnosti spadnúť,“ uviedol Milan Polák z Farnosti sv. Urbana v Nitre.

V čase obhliadky poškodeného prístrešku, ležali pri altánku zrútené stromy. Strechu a okolie pokrývali polámané konáre. Pri odstraňovaní popadaných stromov bude nevyhnutná spolupráca so štátnym podnikom Lesy SR. Majetok, na ktorom stojí prístrešok patrí im.

V galérii si pozrite, ako popadané stromy zničili prístrešok pri Svoradovom prameni!

FOTO: Spadnutý strom narobil paseku. Zničil prístrešok pri Svoradovom prameni
19
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM