Lucia Lauková Správy

FOTO: Skleníky Botanickej záhrady SPU v Nitre už hrajú farbami a vôňami jesene

V týchto dňoch skleníky ožili vôňami i farbami známych aj menej známych rastlín. Verejnosť púta výstava Farby a plody jesene.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Skleníky Botanickej záhrady SPU v Nitre už hrajú farbami a vôňami jesene
8
Galéria
Zdroj: TASR

V skleníkoch Botanickej záhrady SPU v Nitre sa začala obľúbená výstava Farby a plody jesene. Verejnosti bude sprístupnená do 16. októbra od 9.00 do 17.00 hodiny vrátane víkendov.

Návštevníci sa tu môžu pokochať viac i menej známymi rastlinami. Zaujímavosťou výstavy je aj živá fosília (relikt) Wolámia Vznešená, ktorá patrí medzi kriticky ohrozený druh.

Tento žijúci artefakt bol nájdený v roku 1995 v Austrálii. Na Slovensku sa okrem Nitry nachádza len v Košiciach a v Bratislave. Okrem toho na návštevníkov čaká vyše 100 druhov čili papričiek, 65 odrôd jabloní a rôzne odrody hrušiek, sliviek či hrozna. Nechýbajú sušené bylinky a rastliny.

Z odborných seminárov si môžu záujemcovia odniesť užitočné informácie. V stredu 26. septembra sa bude seminár venovať ovociu a zelenie, 26. septembra si prídu na svoje milovníci štipľavých čili papričiek a posledný seminár 3. októbra bude venovaným bylinkám.

FOTO: Skleníky Botanickej záhrady SPU v Nitre už hrajú farbami a vôňami jesene
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM