Lucia Lauková Šport Futbal

FOTO: Rekonštrukcia štadióna FC Nitra napreduje, trávnik chcú položiť koncom júna

Pozrite sa ako napreduje modernizácia štadióna FC Nitra po 4 mesiacoch. Nová hracia plocha by sa mala zazelenať už koncom budúceho mesiaca.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rekonštrukcia štadióna FC Nitra napreduje, trávnik chcú položiť koncom júna
10
Galéria
Zdroj: bazala.sk , FC Nitra

Na modernizácii futbalového štadióna FC Nitra sa pracuje už vyše 4 mesiace. Ako uvádza oficiálna stránka klubu FC Nitra, v interiéry hlavnej tribúny sa dokončujú sociálne priestory, položené sú kanalizačné a vodovodné rúry, dokončená je nová kotolňa, kde sú umiestnené dva 600kW kotle na vyhrievanie nového trávnika.

Nový trávnik

Samotné položenie nového trávnika príde na rad až neskôr. "Položenie trávnika je naplánované na posledný júnový týždeň, ale závisí to od koordinácie s ostatnými stavebnými prácami. Od položenia trávnika potrebuje plocha približne 3–4 týždne aby sa na nej mohlo hrať.“ informuje FC Nitra na svojom webe.

Príprava trávnika

"Z hľadiska prípravy trávnika je hotový drenážny systém a je položený základný rozvod vody. Osadené sú akumulačné nádrže na závlahovú vodu. Momentálne sa dokončuje drenážny systém, následne sa tento systém prepojí a bude sa ukladať výhrevné potrubie,“ povedal pre klubový web Vladimír Šmajstrla, ktorý je zodpovedný za realizáciu novej hracej plochy.

Práce napredujú

Postavená je nová oceľová tribúna, na ktorej sa začalo s jej prekrývaním lexanom. „Na streche hlavnej tribúny, ktorá sa predlžuje o deväť metrov pokračujú stavebné práce a osádza sa strešná krytina. Pokračuje pieskovanie hlavnej tribúny a hotové sú aj základné nátery,“ uvádza klub FC Nitra.

Viac fotiek z prebiehajúcej rekonštrukcie štadióna FC Nitra, nájdete v galérii!

FOTO: Rekonštrukcia štadióna FC Nitra napreduje, trávnik chcú položiť koncom jún
10
Galéria
Zdroj: bazala.sk , FC Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM