Lucia Lauková Šport Basketbal

FOTO: Basketbalisti Nitry hostili Lučenec: O víťazovi sa rozhodlo v úvode zápasu

Nitrianski basketbalisti privítali na domácej palubovke hráčov Lučenca. Tí však so sebou priviali pod Zobor poriadny tajfún, ktorý vyfúkol Nitre výhru.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Basketbalisti Nitry hostili Lučenec: O víťazovi sa rozhodlo v úvode zápasu
27
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Vo štvrtok 2. marca odohrali basketbalisti MBK SPU Nitra zápas 36. kola Eurovia SBL. Ich súperom boli hráči MBK Lučenec. Hostia nastúpili s plným nasadením hneď v úvode stretnutia a dokázali si vytvoriť dvadsaťbodový náskok.

Po výmene strán, sa útok Nitranov zlepšil chýbalo však presné zakončenie. Znížiť rozdiel na 23 bodov v závere tretieho dejstva sa podarilo nitrianskemu kapitánovi Adamovi Samekovi, presnou strelou z polovice ihriska. Ani to však na hostí nestačilo. Basketbalisti Lučenca si náskok ešte zvýšili a vo vedení ostali až do konca zápasu. Lučenec porazil Nitru 123:90.

MBK SPU Nitra – MBK Lučenec 90:123 (39:67)

Ľubomír Urban (tréner Nitry): „Lučenec nie je Karlovka, to sa ukázalo, hlavne kvalitou legionárov. My sme nezachytili ten ich úvodný „tajfún“, ale pre nás sú tu znovu potešiteľné veci. V stredu sme uzavreli súpisku dopísaním dvoch mien a výkon Adama Zaťka dnes zniesol veľké kritériá. Ukazuje sa tu pár vecí, ktoré sú perspektívne. Nedá sa očakávať od tohto družstva, že zo dňa na deň urobí veľkú dieru do sveta proti tým družstvám, ktoré sú konsolidované," povedal pre klubový web tréner Nitry, Ľubomír Urban.

Adam Zaťko (hráč Nitry):„V dnešnom stretnutí rozhodlo to, že sme nezachytili začiatok. Bolo to o 20 bodov hneď v prvej štvrtine a to sa potom už ťažko doháňalo. Súper sa rozbehol, ľahko dostal do zápasu a ukázal kvalitu. My sme si nepostrážili obranu a hlavne doskok,“ prezradil pre klubový web nitriansky basketbalista, Adam Zaťko.

Pozrite si fotky zo zápasu v priloženej galérii!

Basketbalisti Nitry hostili Lučenec: O víťazovi sa rozhodlo v úvode zápasu
27
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM