Lucia Lauková Rôzne

Fontána v parku nefunguje už pár rokov: Oprava by pomohla aj rybám

Dobrá správa pre milovníkov nitrianskeho parku. Fontánu, ktorá už pár rokov nefunguje, by chceli opraviť. Okrem estetickej stránky, by jej obnova prospela aj rybám.

Ilustračný obrázok k článku Fontána v parku nefunguje už pár rokov: Oprava by pomohla aj rybám
Zdroj: Dnes24.sk

V Nitre máme 12 fontán z toho 8 funkčných a 4 nefunkčné. Jednou z nich je aj fontána pred PKO, ktorá má popraskaný bazén. Tá by mala podľa našich informácií získať úplne nový šat. Jej oprava by však nemala byť v rukách strediska mestských služieb.

Fontána na Coboriho pri MsÚ v Nitre potrebuje nutnú výmenu čerpadla.„Radi by sme s opravami pokročili. Ako prvú momentálne riešime opravu fontány pri výškovom obytnom dome na Štefánikovej triede pri MsÚ cez cestu, kde je potrebné vymeniť celé, pomerne výkonné čerpadlo,“ informoval nás Pavol Jakubčin z MsÚ v Nitre. Výmena čerpadla by mala stáť približne 2000 eur.

Fontány nemajú význam len pre ľudí. Fontána umiestnená v jazierku veľká Hangócka v mestskom parku Sihoť, ktorá nefunguje už pekných pár rokov, by sa tiež mohla dočkať opravy. Tá je dôležitá aj pre ryby. „Rád by som, ak to finančne bude možné, dal opraviť aj fontánu na jazierku v parku na Sihoti . V tomto prípade nejde iba o estetickú záležitosť a zvlhčenie vzduchu, ale aj o okysličenie vody pre ryby a aj pre jej samočistenie,“ uviedol Pavol Jakubčin.

Môže vás zaujímať:

V Nitre máme 8 funkčných fontán: Tieto oázy však nejdú počas celého dňa

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM