Lucia Lauková Šport Futbal

FC Nitra ostáva na ligovom vrchole: Doma si poradil s Dunajskou Stredou, FOTO

Parádny obrat zápasu priniesol Nitre ďalšie víťazstvo. Nováčik súťaže a líder tabuľky FC Nitra si poradil na svojom štadióne s ambicióznou Dunajskou Stredou.

Ilustračný obrázok k článku FC Nitra ostáva na ligovom vrchole: Doma si poradil s Dunajskou Stredou, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR

V šlágri 6. Kola Fortuna ligy privítal nováčik súťaže a líder tabuľky FC Nitra na svojom štadióne ambicióznu Dunajskú Stredu. Po opatrnom úvode išli do vedenia hostia. Kalmár sa po peknej narážačke dostal do súboja s brankárom Hroššom, od ktorého sa následne lopta odrazila pred dobiehajúceho Pačindu a ten presnou strelou ukončil dlhú 470-minútovú šnúru Nitry bez inkasovaného gólu. V 30. minúte zaujala strela z uhla hosťujúceho Vidu, po ktorej sa rozvlnila len bočná sieť. Aj v ďalšom priebehu prvého polčasu mali viac z hry hostia, no skóre sa už do polčasu nemenilo.

Do druhého polčasu spravil tréner Nitry Ivan Galád dve zmeny. Na ihrisko prišli Charizopulos a Fábry, čo viditeľne oživilo domáci útok. Výsledok sa dostavil už po dvoch minútach, keď presná strela Balaja spoza šestnástky skončila za bezmocným brankárom Macejom a bolo vyrovnané. Po hodine hry bola Nitra blízko k dokonalému obratu. Po vysunutí Fábryho pálil z dobrej pozície Šimončič.

Brankár Macej však bravúrnym zákrokom podržal svoj tím, keď loptu s námahou vytesnil na rohový kop. Na opačnej strane to onedlho skúšal Pačinda, avšak v súboji s Hroššom ťahal za kratší koniec povrazu. Potom už prišli chvíle kanoniera domácich Balaja. Najskôr v 74. minúte dostal parádny pas za obranu hostí, no halfvolejom namieril len tesne vedľa. O šesť minút neskôr však po centri Charizopulosa vyhral súboj v šestnástke s brankárom Macejom a následne pohodlne do prázdnej brány naklonil misky váh na stranu Nitry.

Radosť na zaplnených nitrianskych tribúnach ešte poriadne ani neustala a brankár Macej opäť kapituloval. Odrazená lopta sa pred šestnástkou dostala rovno pred nabiehajúceho Charizopulosa, ktorý ju následne nekompromisne napálil do siete – 3:1. V závere sa Dunajská Streda ešte snažila dostať do zápasu kontaktným gólom, ale Nitra si už umnou hrou svoj náskok postrážila.

FC Nitra – FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:1 (0:1)

Góly: 47. a 80. Balej, 83. Charizopulos – 20. Pačinda. Rozhodovali: Ziemba – Slyško, Ádám, ŽK: Kóňa, Charizopulos – Ljubičič, Huk, 5580 divákov.

zostavy a striedania:

Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Vencl, Chovanec – Ivančík (46. Charizopulos), Šimončič, Kotrík (79. Abrahám), Kóňa – Balaj, Valenta (46. Fábry)

DAC: Macej – Davis, Huk, Šatka, Živković – Ljubicić – K. Vida (65. Ľupták), Pambou (84. Aluku), Kalmár, Čmelík (58. Divković) – Pačinda

Ivan Galád, tréner Nitry: „Súper hral v prvom polčase veľmi dobre, a preto sme zmenili rozostavenie. Zmenili sme hernú stratégiu, čo hráči akceptovali a to rozhodlo zápas. Tešili sa všetci ľudia na štadióne a to bol náš cieľ.“

Marco Rossi, tréner DAC: „Bol to zápas, v ktorom sme začali lepšie. V prvom polčase sme súpera nepustili do žiadnej šance. Naopak, mali sme tam ďalšie dobré príležitosti na skórovanie, ktoré sme nevyužili. V druhom polčase sa obraz hry zmenil. Spravili sme množstvo chýb. Nitra vytiahla na nás taktické varianty, na ktoré sme síce boli pripravení, ale nedokázali sme ich eliminovať.“

V galérii si pozrite fotografie zo zápasu!

FC Nitra ostáva na ligovom vrchole: Doma si poradil s Dunajskou Stredou, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM