Lucia Lauková Správy

Fakultnou nemocnicou v Nitre otriasa škandál: Vedenie pochybenie odmieta

Incident, ktorý sa udial tesne potom ako nitriansku nemocnicu vyhlásili za nemocnicu roka, bude prešetrovať komisia. Riaditeľ nemocnice tvrdí, že medializované údaje nie sú presné.

Ilustračný obrázok k článku Fakultnou nemocnicou v Nitre otriasa škandál: Vedenie pochybenie odmieta
Zdroj: TASR

„Dňa 15. novembra 2016 o 02,15 hod. bola privezená pacientka sanitným vozidlom RLP na náš urgentný príjem chirurgických disciplín,“ potvrdil riaditeľ FN v Nitre Jozef Valocký.

Podľa slov ženy, ktorá v rovnakom čase čakala so svojím priateľom na urgentom príjme vo FN v Nitre, čakali záchranári s pacientkou v priestoroch studenej chodby dlhšiu dobu. So svojou skúsenosťou sa podelila žena na Fb stránke Tabuľa hanby. „Som znechutená z prístupu služby konajúcich sestričiek a lekára,“ napísala Petra na Fb stránku. Podľa slov mladej ženy záchranári opakovane klopali na dvere príjmu. Na otázku kde je lekár dostal záchranár zarážajúcu odpoveď. „Sestrička, že už ho volala a že ho nevedia nájsť,“ znela podľa Petry odpoveď jednej zo sestričiek.

Vedenie nemocnice tvrdenie o dlhom čakaní vyvracia. „O 02,29 hod., t.j. o 14 minút po príchode, bola pacientka prevzatá službukonajúcim lekárom urgentného príjmu z čoho vyplýva, že doteraz medializované údaje o cca hodinovom čakaní nie sú presné,“ povedal riaditeľ Jozef Valocký.

Ako informoval riaditeľ nemocnice, pacientku po týždni prepustili. „Pacientka dnes t. j. 22. novembra 2016 bola po skončení liečby prepustená do domácej ošetrovateľskej starostlivosti,“ uviedol riaditeľ nemocnice v Nitre.

Udalosti neostanú bez povšimnutia. Riaditeľ nemocnice avizoval, že prípad prešetria. „V záujme maximálne korektného prešetrenia medializovaného prípadu som zriadil komisiu na prešetrenie prípadu,“ dodal Jozef Valocký, riaditeľ FN Nitra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM