Správy

Dopravca spravil zmeny: Viac spojov MHD chodí na Vašinovu aj Párovské Háje

Nový dopravca MHD v Nitre od apríla upravil grafikon a posilnil viaceré spoje. Zmeny potešili najmä obyvateľov dvoch mestských častí.

Ilustračný obrázok k článku Dopravca spravil zmeny: Viac spojov MHD chodí na Vašinovu aj Párovské Háje
Zdroj: Dnes24.sk

Od 1. apríla jazdí viac spojov na Vašinovu ulicu aj do mestskej časti Párovské Háje. Spoje posilnil dopravca Transdev na základe objednávky mesta.

Mohlo by vás zaujímať

K súčasným siedmim spojom za deň, ktoré premávajú v pracovných dňoch a zachádzajú na Vašinovu ulicu, pridal ďalšie štyri. Jazdia v popoludňajších hodinách.

Na linke 6 z Edisonovovej smer Gorazdova pribudla v pracovných dňoch zachádzka na Vašinovu ulicu. Zo zastávky CENTRUM Mlyny odchádzajú autobusy o 12:50, 13:50 a 14:40 smerom na Gorazdovu.

Nový skrátený spoj

Na linke 13 vznikol v pracovných dňoch nový skrátený spoj zo zastávky CENTRUM, Mlyny na konečnú Vinohrady Chrenová, ktorý obslúži aj Vašinovu ulicu.

Spoj odchádza zo zastávky CENTRUM, Mlyny o 18:28. „Tento spoj zároveň zlepší aj dopravnú obslužnosť Triedy Andreja Hlinku a Levickej ulice,“ uvádza dopravca.

Každú polhodinu

Častejšie od apríla jazdí aj linka 11 (Palárikova/CEN­TRUM, Mlyny – Párovské Háje), ktorá v rannej a poobednej špičke premáva každých 30 minút.

Z Palárikovej od apríla autobusy odchádzajú každých 30 minút medzi 5:30 – 7:40 a medzi 13:40 – 16:40. Z Párovských Hájov po novom odchádzajú autobusy každých 30 minút medzi 6:05 – 8:05 a medzi 14:05 – 17:05. „V sobotu a nedele a sviatky sa cestovný poriadok linky nemení,“ dodáva dopravca.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

ℹ️ novinky od 1.apríla. A nie je to 1.apríl 😜. Zdroj: Transdev

Posted by MHD Nitra on Monday, March 28, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM