Lucia Lauková Správy

Domácnosti v Nitre môžu čakať návštevu zo štatistického úradu: TOTO budú zisťovať

Pracovníci Štatistického úradu Slovenskej republiky môžu zaklopať aj na vaše dvere. Požadované údaje im zo zákona musíte poskytnúť.

Ilustračný obrázok k článku Domácnosti v Nitre môžu čakať návštevu zo štatistického úradu: TOTO budú zisťovať
Foto: Rastislav Búgel

Mesto Nitra na svojej stránke informovalo o plánovanom prieskume Štatistického úradu SR, ktorého súčasťou bude aj Nitra. Konktrétne pôjde o zisťovanie údajov pre štatistiku rodinných účtov.

Pracovníci štatistického úradu budú domácnosti navštevovať od 1. februára do 30. apríla. V roku 2018 sa do zisťovania zapojí okrem Nitry viac ako 150 miest a obcí a vyše 2090 domácností.

„Účelom štatistického zisťovania je, okrem iného, získať informácie o štruktúre, výške a vývoji príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností.“ uvádza štatistický úrad.

Vybrané domácnosti navštívi pracovník tzv. opytovateľ, ktorý sa musí preukázať v domácnostiach osobitným poverením. Oslovené domácnosti sú povinné poskytnúť požadované údaje. Všetky informácie a názory, ktoré poskytnete budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Vychádza to aj zo zákona o ochrane osobných údajov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM