Lucia Lauková Správy

Dobrá správa pre pacientov: V nitrianskej nemocnici bude pokračovať Jessenius

Nové vedenie nitrianskej nemocnice sa dohodlo s poskytovateľom rádiodiagnostiky. Dôležité vyšetrenia budú k dispozícii každý deň.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre pacientov: V nitrianskej nemocnici bude pokračovať Jessenius
Zdroj: FN Nitra

Dôležité vyšetrenia CT, MR a RTG bude v Nitre naďalej zabezpečovať Jessenius. Po nedávnych problémoch, pri ktorých hrozil výpadok CT, sa nové vedenie nemocnice dohodlo s diagnostickým centrom na spolupráci.

„Fakultná nemocnica (FN) Nitra nebude ani deň bez CT. Vedenie Fakultnej nemocnice Nitra dospelo s predstaviteľmi diagnostického centra Jessenius a.s., k vzájomnej dohode v prospech pacientov, ktorí sú na prvom mieste,“ informovala nitrianska nemocnica, ktorú od 2. augusta vedie nový riaditeľ Michal Fajin.

Prečítajte si tiež

„Spolupráca bude aj naďalej pokračovať, čo znamená, že poskytovanie rádio diagnostiky (CT, MR, RTG) v krajskej nemocnici v Nitre bude v nepretržitej prevádzke 24 hodín denne 7 dní v týždni,“ ubezpečila nemocnica.

V júni hrozilo, že nemocnica na desať dní ostane bez CT prístroja. Pacientov chceli presúvať do iných zariadení. Zasiahnuť muselo ministerstvo zdravotníctva. Šéf rezortu zdravotníctva vtedy vyrokoval také riešenie, vďaka ktorému bola naďalej zabezpečená činnosť CT-čka pre pacientov priamo v nitrianskej nemocnici.

Nový riaditeľ sa musí popasovať aj s ďalšími problémami. Nemocnicu si prevzal s miliónovými dlhmi. „Na účte bolo skoro 22 miliónov eur, no pri dnešnom hospodárení je výsledok mínus osem miliónov eur, pričom najväčšia položka, okolo troch miliónov eur, je Sociálna poisťovňa. Mojím prvotným zadaním je, aby sa nitrianska nemocnica priblížila k pacientom, či už po personálnej stránke, alebo vybavením. Druhá úloha je dostať nemocnicu z červených čísiel do dobrej kondície,“ skonštatoval Fajin, podľa ktorého je jedným z cieľov aj snaha o zlepšenie medziľudských vzťahov a vzťahov na jednotlivých klinikách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

📌Fakultná nemocnica Nitra nebude ani deň bez CT 📌 Vedenie Fakultnej nemocnice Nitra dnes dospelo s predstaviteľmi...

Posted by Fakultná nemocnica Nitra-oficiálna stránka on Friday, August 4, 2023
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM