Lucia Lauková Správy

Do parlamentu zasadne aj Marek Hattas: Ostane vo funkcii primátora Nitry?

Dôvod na radosť má po sobotných parlamentných voľbách aj nitriansky primátor. Uspel v boji o kreslo v parlamente.

Ilustračný obrázok k článku Do parlamentu zasadne aj Marek Hattas: Ostane vo funkcii primátora Nitry?
14
Galéria
Zdroj: TASR

Medzi úspešných kandidátov v parlamentných voľbách sa zaradil aj nitriansky primátor Marek Hattas. Kandidoval za stranu Za ľudí.

Na zvolenie do parlamentu mu stačilo 4 969 hlasov. S výsledkom strany, ktorej predsedom je exprezident Andrej Kiska, je spokojný.

„Som spokojný s výsledkom strany Za ľudí a do istej miery aj s výsledkom demokratickej opozície,“ napísal primátor Nitra Marek Hattas na sociálnej sieti

Primátorom ostane

Svoje primátorské povinnosti si bude plniť naďalej. Hovorca mesta Tomáš Holúbek nám potvrdil, že Marek Hattas primátorom ostane.

O vyjadrenie sme požiadali aj novozvoleného poslanca NR SR a primátora Nitry Mareka Hattasa. Na otázku, prečo si myslí, že mu ľudia dali podporu aj v týchto voľbách, odpovedal: „Za poslanca NR SR ma ľudia volili pravdepodobne preto, lebo ma vnímajú ako súčasť politických zmien, ktoré sa na Slovensku spustili. Zásadné zmeny politického štýlu aj smerovania krajiny sa začali v mnohých krajoch župnými voľbami v roku 2017, pokračovali na lokálnej úrovni komunálnymi a na štátnej úrovni prezidentskými voľbami a táto túžba ľudí po zmene sa zavŕšila cez víkend parlamentnými voľbami. Ďakujem každému, kto sa volieb zúčastnil a prispel k výmene doterajšej garnitúry,“ hovorí primátor.

Svojim voličom sa primátor Nitry prihovoril aj krátko po potvrdení oficiálnych výsledkov prostredníctvom sociálnej siete. Novozvolený poslanec chce pomáhať Nitre z vyšších miest.

„Svoje sľuby mienim dodržať a pomôže mi v tom aj pôsobenie v národnej politike. Celoštátne témy totiž priamo vplývajú na obce a mestá – nutne potrebujeme dokončiť reformu samospráv, dobudovať obchvaty, novelizovať stavebný zákon, sfunkčniť objektívnu zodpovednosť pre mestskú políciu, riešiť ekologické témy, podporu aktívneho občianstva, školstva … Riešenie týchto otázok pomôže Nitre a aj ďalším mestám a obciam v našej krajine,“ uvádza novozvolený poslanec NR SR a primátor Nitry Marek Hattas.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Ste spokojní s výsledkami parlamentných volieb?

nie
Marek Hattas
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM