Správy

Do Nitry dorazili garážové VÝPREDAJE: Nápad organizátor priniesol z Anglicka

Garážový výpredaj na Klokočine prilákal množstvo ľudí. Ďalší sa bude konať už začiatkom septembra.

Ilustračný obrázok k článku Do Nitry dorazili garážové VÝPREDAJE: Nápad organizátor priniesol z Anglicka
4
Galéria

Vytriediť oblečenie, hračky alebo knihy, ktoré by bola škoda vyhodiť, zabaliť, naložiť do auta a predať za symbolickú sumu. Aj týmto spôsobom si ľudia môžu navzájom pomôcť.

Takáto forma trhu, tzv. Car boot sale pochádza z Anglicka, kde sa roky teší veľkej obľube. To inšpirovalo aj organizátora Erika, ktorý sa rozhodol, že niečo podobné prinesie aj do Nitry.

„Garážový výpredaj je určený pre všetkých. Môže slúžiť na relax a objavenie starých vecí, ktoré už bežne v obchodoch nie sú, no aj vecí, ktoré ľudia nechcú vyhodiť a môžu poslúžiť iným,“ priblížil organizátor Erik.

Prečítajte si tiež

Za ľudové ceny

Prvý Garážový výpredaj usporiadal 21. augusta na Klokočine a mal úspech. Ľudia sa dostavili a z áut začali vykladať množstvo pekných vecí, ktoré sa niekomu môžu zísť.

Za ľudové ceny ste si mohli zakúpiť všetko od oblečenia, topánok, doplnkov, hračiek pre deti, kníh až po rôzne retro kúsky či starožitnosti.

Erika potešilo aj správanie a prístup ľudí. „Ľudia si dávali veci aj zadarmo alebo dávali veľké "sprepitné“. Boli dobrosrdeční, rozprávali sa," uviedol.

Kedy bude ďalší?

Ďalší Garážový výpredaj sa bude konať v sobotu 3. septembra od 10.00 hodiny oproti potravinám Billa. Registrácia potrebná nie je.

„Prídeš, dostaneš miesto a predávaš všetko, čo už doma nepotrebuješ. Vstupné je dobrovoľné, nakoľko musíme vyplatiť nájom za plochu,“ prezradil organizátor.

Organizovať výpredaj chce, čo najčastejšie, minimálne raz mesačne. V budúcnosti by chcel pridať aj farmárov. „Bude to pravidelne na Klokočine oproti Bille na jarmočnom mieste. Je zlá doba a všetko ide cenovo hore a nie každý to zvládne. Preto verím, že týmto spôsobom si dokážu trošku pomôcť. Či niečo predať alebo lacno kúpiť. Je to zároveň o komunikácii medzi ľuďmi,“ dodal Erik.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Garážový výpredaj na Klokočine
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM