Kultúra

Divadlo Andreja Bagara zabáva aj na internete: Sprístupnilo svoj online program

Pandémia a s ňou spojené opatrenia zastavili kultúrny život. Nitrianske Divadlo Andreja Bagara však neprestáva zabávať divákov.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo Andreja Bagara zabáva aj na internete: Sprístupnilo svoj online program
7
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre sprístupnilo na webovej stránke svoj online program. Pod názvom Spolu VYHRÁME ho začalo tvoriť už počas prvej vlny pandémie ochorenia COVID-19.

DAB na internete ponúka už teraz niekoľko desiatok zábavných i edukačných videí a množstvo vzdelávacích materiálov pre školy. Ďalšie divadelné relácie pribudnú na stránke divadla v nasledujúcich dňoch. V rámci online programu Spolu VYHRÁME ponúka divákom napríklad rozhovory s hereckými legendami divadla, ktorých moderátorkou je herečka Eva Pavlíková.

Online zaujímavosti

Milovníci divadla, ale aj študenti konzervatórií, stredných a vysokých škôl tam nájdu aj zaujímavé tipy z Divadelnej knižnice od teatrológa Miroslava Zwiefelhofera.

„Okrem toho sú zverejnené aj desiatky bulletinov s fotografiami a zaujímavými dramaturgickými textami k inscenáciám diel svetovej i slovenskej klasiky, modernej drámy, bulletiny k muzikálom, k hrám z pera Williama Shakespeara i inscenáciám venovaným historickým osobnostiam,“ uviedla projektová manažérka DAB Slavka Civáňová.

Zábavný krátky slovník

V ponuke programu sú aj videoklip divadelnej retrokapely Živica i zábavné relácie Divadelný magazín a Divadlo v roku 2020.

„Už čoskoro do programu pribudne aj zábavný Krátky slovník divadelného jazyka, v ktorom herec DAB Jakub Rybárik vysvetlí význam rôznych špeciálnych pojmov, akými sú napríklad baletizol, divadelný boďák, ferman, elevácia a ďalšie. Jakub Rybárik spoločne s divadelným historikom Karolom Mišovicom ponúknu milovníkom dramatického umenia aj výber zaujímavých tém z histórie slovenského a nitrianskeho divadla v relácii Divadelná hi(STORY),“ dodala Civáňová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

V Divadle Andreja Bagara v Nitre posadili do hľadiska figuríny
7
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM