Kultúra

Dobré správy pre milovníkov folklóru: Začali sa prípravy festivalu Akademická Nitra

Organizátori Akademickej Nitry začali s prípravou budúceho ročníka. Tento rok festival museli zrušiť kvôli pandémii.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre milovníkov folklóru: Začali sa prípravy festivalu Akademická Nitra
5
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Tak ako mnohé iné podujatia, aj Akademickú Nitru postihol tento rok rovnaký osud. Plány usporiadateľov skrížila pandémia.

Organizátori medzinárodného festivalu Akademická Nitra aktuálne potešili fanúšikov. Veria, že budúci ročník sa bude môcť konať a začali s jeho prípravou. O dobrú správu sa podelili na sociálnej sieti.

„Hoci sa tohtoročný Medzinárodný akademický festival neprofesionálnych folklórnych súborov Akademická Nitra z dôvodu pandémie koronavírusu neuskutočnil, prípravný výbor v rovnakom zložení už pracuje na ďalšom ročníku,“ uvádzajú organizátori.

Stanovili termín

Známy je už aj dátum. V poradí 42. ročník festivalu, ktorý tradične prilákal stovky folkloristov z rôznych krajín sveta, by mal prebiehať budúci rok od 5. do 10. júla.

„O jeho účinkujúcich, programe, vystúpeniach, podmienkach účasti na festivale a ďalších zaujímavostiach budeme priaznivcov folklóru priebežne informovať na webovom sídle festivalu AN 2021 aj na sociálnych sieťach,“ dodávajú organizátori.

O festivale

Akademická Nitra je medzinárodný festival s bohatou históriou, ktorá siaha až do roku 1968. Zameriava na neprofesionálne vysokoškolské folklórne súbory.

Každoročne festival prinesie lákavý program, plný tanečných a hudobných vystúpení. Pútavým bodom programu je aj krojovaný sprievod mestom.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Festival Akademická Nitra
5
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM