Rôzne

Detské ihriská a pieskoviská zostanú v Nitre zatvorené: Výnimkou sú len tieto

Nitrianske detské ihriská a pieskoviská zostanú zatiaľ zatvorené. Aký je dôvod?

Ilustračný obrázok k článku Detské ihriská a pieskoviská zostanú v Nitre zatvorené: Výnimkou sú len tieto
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Nitra zatiaľ neotvorí pieskoviská a vonkajšie ihriská mimo areálov škôl. Dôvodom je nevyhnutná každodenná dezinfekcia.

Sú ich desiatky

„Každodenná dezinfekcia vzhľadom na počet a veľkosť hracích prvkov by len u jedného detského ihriska trvala približne dve hodiny. Mesto musí vykonávať dezinfekciu aj iných zariadení, čo je časovo, personálne aj technicky ťažko zvládnuteľné,“ uviedol Pavol Jakubčin, vedúci odboru komunálnych činností na Mestskom úrade v Nitre.

Ihrísk a pieskovísk sú v Nitre desiatky. Mesto má podľa hovorcu radnice Tomáša Holúbeka pripravený zoznam kľúčových detských ihrísk, ktoré uvažovalo otvoriť, no určené podmienky na ich otvorenie nie je schopné zabezpečiť.

Hygienické pravidlá

„Stále tak platí, že otvorené budú zatiaľ len vonkajšie ihriská v základných školách, ktorých sprístupnenie minulý týždeň schválil krízový štáb Nitry. Aj na športoviskách, ktoré sú verejnosti k dispozícii, stále platia už zaužívané hygienické pravidlá, ako sú dvojmetrové odstupy, nosenie rúšok či používanie dezinfekčných prostriedkov,“ skonštatoval Holúbek.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM