Správy

Detská pohotovosť v Nitre sa presťahuje: Od augusta bude v nemocnici, MAPA

Prevádzkou detskej pohotovosti poverilo Ministerstvo zdravotníctva SR Fakultnú nemocnicu v Nitre. Ambulancia zmení priestory.

Ilustračný obrázok k článku Detská pohotovosť v Nitre sa presťahuje: Od augusta bude v nemocnici, MAPA
Zdroj: FN Nitra , TASR/Henrich Mišovič

Ambulancia pohotovosti pre deti a dorast sa zo Špitálskej 13 sťahuje do areálu Fakultnej nemocnice v Nitre. V pôvodných priestoroch bude do konca júla.

Od 1. augusta pohotovosť pre deti a dorast nájdete v budove bývalého Krčného oddelenia v areáli Fakultnej nemocnice v Nitre.

Prečítajte si tiež

Prečo sa sťahuje?

Prevádzkou Ambulantnej pohotovosti (APS) pre deti a dorast poverilo nemocnicu dočasne Ministerstvo zdravotníctva SR. Dôvodom bolo zabezpečenie kontinuálneho poskytovania nepretržitej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast.

„Aj napriek tomu, že FN Nitra vynaložila maximálne úsilie, pre zachovanie priestorov pôvodnej APS na Špitálskej 13, sa prevádzka APS sťahuje od 1.08.2022 do priestorov budovy bývalého Krčného oddelenia FN Nitra,“ potvrdila hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

„Prioritným cieľom vedenia Fakultnej nemocnice Nitra je poskytovanie predmetnej služby v rovnakej kvalite, ako bola riešená pod vedením garantky APS, preto sme pristúpili k nadviazaniu odbornej, zazmluvnenej spolupráce s MUDr. Lýdiou Jančíkovou, garantkou APS Nitra,“ pokračuje hovorkyňa.

Služby sú zabezpečené

Hlavný lekár VÚC v danej veci podľa hovorkyne dodal rozpis služieb lekárov na mesiac august 2022. Službu budú vykonávať aj naďalej ambulantní obvodní lekári, ako tomu bolo doteraz. Rozpis si môžete pozrieť TU!

Pohotovosť v areáli nemocnice bude otvorená od pondelka do piatku v čase od 16.00 do 22.00 hodiny. Cez víkendy a sviatky od 7.00 do 22.00 hodiny.

Číslo na ambulanciu pohotovosti je 037/ 6545 294.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

👉Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky, ako zriaďovateľ Fakultnej nemocnice Nitra, zabezpečilo kontinuálne...

Posted by Fakultná nemocnica Nitra-oficiálna stránka on Thursday, July 28, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM