Správy

Záujem o očkovanie sa zvyšuje: Do nemocnice v Nitre prichádza dvakrát viac ľudí

Nitrianska nemocnica eviduje za posledný týždeň nárast záujmu o očkovanie. Vakcinačné centrum je otvorené dva dni v týždni.

Ilustračný obrázok k článku Záujem o očkovanie sa zvyšuje: Do nemocnice v Nitre prichádza dvakrát viac ľudí
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Vo vakcinačnom centre Fakultnej nemocnice v Nitre sa za posledný týždeň zvýšil záujem o očkovanie. „Oproti minulému týždňu sa počet prichádzajúcich záujemcov o očkovanie zdvojnásobil,“ povedala hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

Ministerstvo zdravotníctva SR spustilo minulý týždeň očkovanie 4. posilňujúcou dávkou vakcíny proti ochoreniu Covid-19 pre všetkých záujemcov, ktorí sú starší ako 50 rokov.

Prečítajte si tiež

Kedy sa očkuje?

Vakcinačné centrum Fakultnej nemocnice Nitra očkuje od decembra 2020 bez prestávky a je k dispozícii aj počas letných mesiacov pre registrovaných, ale aj neregistrovaných klientov.

Zaočkovať sa vo vakcinačnom centre nemocnice je možné počas dvoch dní. Utorky sú vyhradené pre dospelých, stredy očkujú deti vo veku od 5 do 17 rokov aj dospelých v čase od 7.30 do 14.30 hod.

Čím sa očkuje?

Očkuje sa vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer–BioNTech. Zaregistrovať sa môžete prostredníctvom stránky www.korona.gov.sk.

„Záujemcovia môžu využiť aj vo vakcinačnom centre FN Nitra možnosť očkovania bez registrácie. Očkovanie je najúčinnejšou ochranou pred ťažkým priebehom ochorenia a následnou hospitalizáciou či úmrtím,“ dodáva Kubinec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM