Lucia Lauková Šport

Deti v parku na Sihoti šliapnu do pedálov: Do Nitry mieri tour Petra Sagana

V nitrianskom mestskom parku sa zídu malí cyklisti aby zabojovali na detských pretekoch. Za odmenu dostane každý plagát Petra Sagana.

Ilustračný obrázok k článku Deti v parku na Sihoti šliapnu do pedálov: Do Nitry mieri tour Petra Sagana
Foto: Peter Handzuš

Nedeľa 22. apríla bude v Mestskom parku na Sihoti patriť športu. Na štartovú čiaru cyklistických pretekov sa postavia deti do 14 rokov.

„Na preteky môžete prihlásiť svoje dieťa do 14 rokov, či už máte sotva dvojročného cyklistu s odrážadlom, alebo už skúseného cyklistu. Registrácia prebieha vždy deň vopred a taktiež v deň súťaže,“ uvádza stránka pretekov.

V deň pretekov 22. apríla bude prezentácia prebiehať od 8. do 10. hodiny pri Starej Vodárni. Kategória Baby štartuje o 10.30 hod, ostatné kategórie následne až po starších žiakov.

Prilba je povinná

Súťažiť sa bude v 6 kategóriách podľa veku. Štartovať môžu deti len s písomným súhlasom zákonného zástupcu, ktorí bude na svojho zverenca dohliadať počas konania celého podujatia. Povinnou je aj cyklistická prilba. Štartovné v kategórii „Baby“ sa neplatí. Za deti v kategórii mikro až po starších žiakov sa platí štartovné 2 eurá.

Odmeny pre malých cyklistov

Počas celého podujatia bude pripravený pre účastníkov aj kultúrny program. Ako uvádzajú organizátori na svojom webe, každý účastník obdrží účastnícky list (diplom) respektíve plagát Petra Sagana. „Kategória Baby je nesúťažná, ceny obdržia všetci účastníci. Kategória mikro až starší žiaci prví traja v každej kategórií plaketa a medaile Petra Sagana,“ stojí v propozíciách Detskej tour Petra Sagana.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM