Lucia Lauková Kultúra

Deti v Nitre si užijú letné kino aj kúzelníka: TIPY na odmenu za vysvedčenie

V piatok 28. júna, v posledný vyučovací deň tohto školského roka, si žiaci prevezmú vysvedčenie. Odmenou za celoročné úsilie im môže byť aj kino pod hviezdami.

Ilustračný obrázok k článku Deti v Nitre si užijú letné kino aj kúzelníka: TIPY na odmenu za vysvedčenie
Zdroj: TASR

Blíži sa čas vysvedčení. Ukončenie školského roka a začiatok letných prázdnin budete môcť so svojimi ratolesťami osláviť 28. júna na Chrenovskom letnom kine či na podujatí Detská Kupecká.

Premietanie pod hviezdami

Letné kino sa bude konať v piatok 28. júna v priestoroch dopravného ihriska na Chrenovej. Večer odštartuje o 19.00 hodine sídliskovou opekačkou. O 20.00 hodine sa môžete tešiť na premietanie filmu Norman a duchovia. Vstup je zdarma. Verejné premietanie na sídlisku ako odmenu pre deti za vysvedčenie organizuje neformálne skupina Tormošani.

Detská Kupecká

V posledný školský deň bude našim najmenším patriť aj Kupecká ulica, ktorá sa premení na Detskú. Tešiť sa môžete na divadlo Z kufra Von, tvorivé dielničky, spievanie a kúzelníka.

Pre rodičov by známky nemali byť prekvapením. Nie každý školák sa však bude môcť so svojím vysvedčením pochváliť a preto polícia už v predstihu preventívne apeluje na rodičov, aby za zlé výsledky svoje deti netrestali. "Môže tým dôjsť nielen k traume, ale i k útekom z domu. Taktiež by sa mali s deťmi rozprávať a uistiť ich, že útekom z domu situáciu nevyriešia. Naopak, vystavujú sa riziku úrazu či situáciám, pri ktorých sa môžu stať obeťou trestného činu,“ pripomenula hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Cez víkend sa konal v Nitre 1. Detský festival. Pozrite si video!

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM