Lucia Lauková Správy

Deti sa dočkali: Nové ihrisko v nitrianskom parku je OTVORENÉ, FOTO

Nové detské ihrisko v nitrianskom parku je oficiálne otvorené. Ako prví ho otestovali žiaci zo ZŠ Tulipánová.

Ilustračný obrázok k článku Deti sa dočkali: Nové ihrisko v nitrianskom parku je OTVORENÉ, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Mesto po obnove Starého parku v Nitre otvára ďalšie časti areálu. Najnovšie potešilo deti, ktoré sa konečne môžu vrhnúť na novú hraciu zónu.

Nachádza sa v nej 50 hracích prvkov.

Ako prví mali možnosť vybehnúť na nové ihrisko žiaci dvoch tried ZŠ Tulipánová. Dominantou je 10 metrov vysoká preliezka.

Mohlo by vás zaujímať

Práce na revitalizácii parku sa skončili v novembri minulého roka, nasledujúce týždne pokračovala kolaudácia. Úpravy najväčšieho mestského parku v Nitre boli najrozsiahlejšie v jeho 150-ročnej histórii. Vyžiadali si náklady viac ako 6 miliónov eur.

Financie mesto získalo z eurofondov. V rámci projektu vynovili verejné osvetlenie, chodníky, výsadbu kvetov a detské hracie prvky.

Slávnostné otvorenie

Slávnostné otvorenie parku sa bude konať v sobotu 1. júna. V parku bude od 9.00 do 22.00 prebiehať program. Revitalizáciu parku priblížia komentované prehliadky.

Okrem toho je pripravených množstvo ďalších atrakcií. „Deti sa vyšantia na nových detských ihriskách, ktorým kraľuje desaťmetrová hradná atrakcia a skákať budú môcť aj na koncerte detskej kapely Pánko. Dospelí odhodia stres v chill-out zónach. Keď sa zvečerí a park sa ponorí do jemných svetiel nových lámp, začnú sa koncerty. Lákadlom sú napríklad Peter Lipa Band či Swingless Jazz Ensemble,“ doplnil magistrát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Sprístupnenie parku v Nitre
9
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM