Rastislav Búgel Šport

Ďalšia TOP akcia pre milovníkov aviatiky: Historické lietadlá na janíkovskom letisku!

Po tom ako letisko v Janíkovciach oznámilo obnovenie obľúbeného leteckého dňa, prinieslo ďalšiu dobrú správu pre milovníkov lietania.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia TOP akcia pre milovníkov aviatiky: Historické lietadlá na janíkovskom letisku!
Zdroj: TASR

Nitrianske letisko sa zaplní lietajúcimi strojmi, ktoré len tak niekde neuvidíte. Chystá sa totiž, po minuloročnom úspechu, druhý ročník Oldtimer Pribina Star. Kto sa vlastne môže tejto nevšednej akcie zúčastniť opisujú organizátori na svojom webe: „Kto môže lietať? Každý, kto je medzikusom medzi sedačkou a kniplom na ľubovoľnom stroji s dátumom výroby pred rokom 1960 ako i na typoch L-13 a L-23 alebo klzáku s aspoň jednou drevenou časťou konštrukcie (čo sem vďaka krídlam zaraďuje i VSO-10, ktorá bola už minulý rok na OPS najmodernejší superbrus).“

Stretnutie historických bezmotorových lietadiel sa uskutoční na letisku v Janíkovciach v termíne od 12. – 20.augusta.

Akcia má pilotom priniesť priateľskú atmosféru a kopec zábavy. “Čo ponúkame? Trochu cestovania v čase, zväzarmovskej nostalgie, v duchu hesla „Priateľstvo na zemi i vo vzduchu“, utužovanie medzinárodných priateľstiev, ktoré môžeme pokojne nazývať celkom inak ako suchopárnym kódom „V4“,“ informuje letisko v Janíkovciach na svojom webe.

Môže vás zaujímať: Letecký deň sa vracia do nášho mesta: Takýto program sme tu ešte nemali!

Na účastníkov čaká niekoľko bodovaných disciplín. „Protesty sú riešiteľné zdarma po uplatnení pravidla „six beers – šesť pív za unúvanie“ pre usporiadateľov alebo športových komisárov. Pri porušení pravidiel lietania platí rovnaká penalizácia,“ informujú veselým tónom organizátori.

Môže vás zaujímať: Nebo sa hromadne zaplní lietadlami: Pri našom meste sa bude konať nevšedná akcia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM