Peter Klimant Rôzne

Nebo sa hromadne zaplní lietadlami: Pri našom meste sa bude konať nevšedná akcia

Pohľad, aký sa len tak nevidí. Nebo v našom regióne hromadne zaplavia lietadlá rôzneho druhu. Nepôjde však o skutočné lietadlá, nad hlavami nám budú fičať ich funkčné modely. Tešiť sa môžeme i na poriadnych obrov s rozpätím až niekoľkých metrov.

Ilustračný obrázok k článku Nebo sa hromadne zaplní lietadlami: Pri našom meste sa bude konať nevšedná akcia
Zdroj: Dnes24.sk

Modely všetkých veľkostí

Už v poradí šiesty ročník spoločného polietavania modelárov sa uskutoční 13. augusta na letisku v Nevericiach. Diváci sa môžu tešiť na letové ukážky rádiom riadených modelov všetkých veľkostí a kategórií.

„Mali by byť k videniu modely akrobatických lietadiel, vetroňov, makiet, koptér a mnoho iného. Za zmienku stojí napríklad model Pilatus PC-6 pána Krajčoviča z Častej, ktorý má rozpätie krídel 5,29 metra,“ informuje Filip Mihalička z klubu modelárov RC Neverice, ktoré akciu organizuje.

Všetko závisí od počasia

Organizátori dúfajú, že sa im podobne ako minulý rok podarí na akciu pritiahnuť aj pilotov skutočných lietadiel,s ktorými bude možné si priamo na mieste dohodnúť aj vyhliadkové lety do okolia Neveríc. „Bohužiaľ, ako to už býva zvykom, všetko záleží na priazni alebo nepriazni počasia, takže nám držte palce, aby sa na nás slniečko v tieto dni iba usmievalo,“ odkazuje Mihalička.

Klub modelárov RC Neverice verí, že sa im touto akciou podarí prilákať aj nových členov. „Diváci sa nemusia báť osloviť pilotov s prípadnými otázkami, určite radi na všetky odpovieme,“ povedal na záver Mihalička.

Môže vás zaujímať:

Filip Mihalička a jeho nevšedný lietajúci koníček: Bez havárií to nejde!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM