Samospráva

Ďalší krok k výstavbe 200 nájomných bytov: Mesto už pozná víťaza obstarávania

Výstavba 220 bytov na Tehelnej ulici v Nitre je bližšie k realizácii. Zámer schválili mestskí poslanci vlani v decembri.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší krok k výstavbe 200 nájomných bytov: Mesto už pozná víťaza obstarávania
Zdroj: TASR

V priebehu tohto týždňa nitriansky primátor Marek Hattas podpísal zmluvu s firmou Dynamik, ktorá je víťazom verejného obstarávania.

Ďalším krokom bude príprava dokumentácie potrebnej na získanie stavebného povolenia.

„Potrebné je vypracovanie architektonickej štúdie s návrhom urbanistického riešenia územia, vypracovanie projektovej dokumentácie k výstavbe bytov v rozsahu pre územné a stavebné povolenie a inžinierskych sietí,“ uviedol Andrej Jančovič z mestského úradu.

Samotná investícia bude financovaná zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

„Je to obrovský krok vpred pre naše mesto, pretože nájomné byty sú súčasným trendom bývania a v takomto objeme sa ešte v Nitre nestavali. Samotná výstavba by sa mala začať v roku 2021, byty budú odovzdávané postupne. Dokončenie investície vidím v horizonte dva a pol, maximálne troch rokov,“ skonštatoval mestský poslanec a predseda komisie pre financovanie a správu majetku a podnikateľskú činnosť Ján Greššo.

Mesto vlani odovzdalo do užívania 35 nájomných bytov na Hlbokej ulici. Celkovo sa v Nitre za posledné dve desaťročia postavilo vyše 750 bytov. „Ale aj tak je to málo. Vieme, že Nitra momentálne zažíva boom a práve takýchto bytov je nedostatok. Aj preto pripravujeme projekty dostupného bývania s tým, že máme záujem o to, aby mladí ľudia zostávali bývať v Nitre a nie v okolitých obciach,“ dodal viceprimátor Daniel Balko.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM