Správy

Cukrárka Veronika poradila skvelý TIP na makrónky: Teraz sa už musia podariť!

Chystáte sa piecť na Veľkú noc obľúbené makrónky? Zdanlivo jednoduchý recept dokáže poriadne vytrápiť. Skúste to s tipom od skúsenej cukrárky.

Ilustračný obrázok k článku Cukrárka Veronika poradila skvelý TIP na makrónky: Teraz sa už musia podariť!
Zdroj: Veronika Záhorská

K Veľkej noci patrí aj niečo dobré pod zub. Ak máte radi sladké, určite seba alebo svoju rodinu potešíte chutnými makrónkami. Navyše, vďaka peknému tvaru a farbe aj dobre vyzerajú.

Ich pečenie však nie je celkom jednoduché. Veľa pokusov a omylov majú za sebou aj skúsené cukrárky. V nedávnom rozhovore nám o tom porozprávala aj cukrárka Veronika z Nitry.

Makrónky môžu totiž popraskať alebo naopak, po dopečení spľasnúť. Práve preto by sa vám mohli hodiť užitočné rady od tých najskúsenejších.

TIPY od cukrárky

Aj keď si každá cukrárka svoj recept dobre stráži, Veronika prezradila niekoľko tipov, aby sa podarili aj vám.

„Rozhodne treba bielka oddeliť minimálne 2 dni vopred a musia byť izbovej teploty,“ hovorí Veronika, ktorá tiež radí nepiecť makrónky na vysokej teplote a presne na gram vážiť suroviny.

„Ale je to zradný dezert. Záleží na všetkom, aj na kvalitnej jemne mletej mandľovej múke. Ako výborná plnka poslúži ganache z bielej čokolády s akýmkoľvek ovocným pyré,“ poradila cukrárka Veronika.

Ako si pripraviť makrónky? Recept aj s postupom nájdete na druhej strane!

Zdroj: YouTube.com/Makronkáreň
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM