Lucia Lauková Kultúra

Čo skrývajú kostoly v Dolnom meste? Ich tajomstvá odhalia na bezplatnej prehliadke!

Viete čím sú nezvyčajné veže na Piaristickom kostole? Nepremeškajte možnosť spoznať históriu a rôzne zaujímavosti o pamiatkach v Nitre, navyše úplne zadarmo a s výkladom v historickom kostýme.

Ilustračný obrázok k článku Čo skrývajú kostoly v Dolnom meste? Ich tajomstvá odhalia na bezplatnej prehliadke!
Foto: Rastislav Búgel

Pre všetkých nadšencov histórie, či pamiatok, ale aj pre tých ktorí chcú zmysluplne stráviť svoj voľný čas, je tu výborná príležitosť. Pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu si pre nás Nitriansky informačný systém pripravil bezplatnú prehliadku sakrálnych pamiatok Dolného mesta.

V sobotu 20. februára od 14.00 h vás po „Po stopách sakrálnych pamiatok“ bude sprevádzať sprievodkyňa v historickom kostýme. „Záujemcovia sa dozvedia zaujímavosti o Kaplnke sv. Michala na Vŕšku, nazývanom tiež ,,Na Andrášku“, spolu so sprievodkyňou budú môcť zájsť do Kostola Navštívenia Panny Márie, vstúpia do krýpt v podzemí, v piaristickom Kostole sv. Ladislava sa pokochajú nádhernou výzdobou a dozvedia sa, čo je na vežiach kostola nezvyčajné,“ informuje Ľudmila Synaková. Prehliadku zakončí návšteva Synagógy.

Stretávka záujemcov je pred NISYS-om. „Na túto bezplatnú prehliadku je však potrebné sa vopred prihlásiť v NISYS-e na tel.č. 037/ 7410 906, 16 186 alebo na info@nitra.sk,“ informuje Ľudmila Synaková.

Foto: ilustračné

Spoznajte našu Nitru! Dozviete sa o nej, čo ste nevedeli
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM