Aktualizované Lucia Lauková Správy

Cirkev znovuobnovila projekt Nové Janíkovce: Žiada stavebné povolenie

Biskupstvo Nitra má v pláne na svojich pozemkoch položiť základy pre novú obytnú časť. Prípravou územia majú vzniknúť pozemky pre 69 rodinných domov.

Ilustračný obrázok k článku Cirkev znovuobnovila projekt Nové Janíkovce: Žiada stavebné povolenie
Zdroj: TASR

Na posúdenie vplyvov na životné prostredie predložila cirkev svoj projekt ešte v roku 2014. Od všetkých dotknutých strán vtedy dostalo Biskupstvo Nitra súhlasné stanovisko.

Po štyroch rokoch podalo Biskupstvo Nitra ako stavebník žiadosť o vydanie stavebného povolenia na novostavbu Obytná skupina Nové Janíkovce. Týka sa len ciest a chodníkov. Oznam o žiadosti zverejnil Mestský úrad v Nitre koncom januára tohto roka.

Projekt je zameraný na komplexnú prípravu územia pre výstavbu 69 rodinných domov a prípravu územia pre objekty občianskej vybavenosti. Rozloha cirkevných pozemkov, na ktorých majú v budúcnosti stáť nové domy je spolu vyše 56-tisíc m2.

Výstavbu rodinných domov už budú realizovať samotní investori. Pozemky sa nachádzajú vo Veľkých Janíkovciach a sú prevažne využívané pre poľnohospodárske účely. Nová obytná zóna by mala byť napojená na Dlhú ulicu.

Podľa predloženého projektu na posudzovanie vplyvov na životné prostredie je projekt v súlade s Územným plánom mesta Nitry. Celkové náklady plánovanej investície boli ešte v roku 2014 odhadované na vyše 3,5 milióna eur.

„V každom prípade by sme chceli tento rok aspoň dotiahnuť do skončenia vydania stavebných povolení a ich právoplatnosť. Potom bude nasledovať vypracovanie cenových ponúk, kde by sme chceli osloviť viacerých dodávateľov a podľa výsledku uvidíme, či na to budú finančné prostriedky a koľko ich bude potrebné. Až následne budeme rokovať s bankou o úvere na danú investíciu,“ povedal diecézny ekonóm Martin Štofko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM