Správy

Chystáte sa na púť na Kalvárii? Na TÝCHTO miestach budete môcť zaparkovať

Na bezpečný priebeh púte na Kalvárii budú dohliadať aj policajti. Prezradili miesta, na ktorých budú môcť účastníci zaparkovať.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na púť na Kalvárii? Na TÝCHTO miestach budete môcť zaparkovať
Zdroj: Biskupstvo Nitra

„Polícia upozorňuje domácich aj návštevníkov Nitry, že v dňoch 12. a 13. augusta 2023 sa bude na nitrianskej Kalvárii konať púť k Matke Božej,“ informovala nitrianska krajská polícia.

Uzatvorené ulice

V okolí Kalvárie preto budú uzatvorené príjazdové ulice: Kalvárska ulica, Mariánska dolina, Misionárska ulica a Pútnická ulica.

„Pre potreby parkovania pútnikov a návštevníkov púte odporúčame využiť parkovacie miesta pod diaľničným mostom na Priemyselnej ulici, parkoviská pred mestským, okresným úradom a v priľahlých uliciach,“ dodala polícia.

Parkovacie miesta

Vedenie Fakultnej nemocnice Nitra ponúka parkovanie na verejnom parkovisku, vstup z Rázusovej ul. (cca 110 parkovacích miest), v areáli FN Nitra, vstup z Špitálskej ul. – priestory bývalej MOM (cca 45 parkovacích miest) a na ulici 8. mája pozdĺž nemocnice.

Na vybraných miestach budú parkovanie usmerňovať označení usporiadatelia.

„Pohybovo hendikepovaným osobám bude umožnené nechať sa vyviezť na Kalváriu súkromným vozidlom, alebo môžu využiť taxi službu,“ informuje nitrianska polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

NA BEZPEČNÝ PRIEBEH PÚTE NA NITRIANSKEJ KALVÁRII BUDÚ DOHLIADAŤ AJ POLICAJTI 👮‍♂️👮‍♂️ ➡️Polícia upozorňuje domácich aj...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Thursday, August 10, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM