Správy

Chrenovské stánky, Tradície vidieka aj živá hudba: TOTO ponúkne víkend v Nitre

Víkend v Nitre bude nabitý kultúrou. Pozrite si prehľad podujatí na najbližšie dni.

Ilustračný obrázok k článku Chrenovské stánky, Tradície vidieka aj živá hudba: TOTO ponúkne víkend v Nitre
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Tradície slovenského vidieka

o 19. do 22. augusta v areáli Slovenského poľnohospodárskeho múzea v Nitre

V priestoroch Slovenského poľnohospodárskeho múzea sa od štvrtka 19. augusta do nedele 22. augusta koná podujatie s názvom Tradície slovenského vidieka. Menšie podujatie je náhradou za zrušenú výstavu Agrokomplex. Myšlienkou je znovu objaviť krásu slovenských tradícií. Výstava bude vo štvrtok, piatok a sobotu otvorená od 9.00 do 18.00 a v nedeľu od 9.00 do 17.00.

Tešiť sa môžete na ukážky remesiel, remeselný jarmok, ochutnávku rôznych tradičných pochutín, zdobenie medovníkov či výrobu sviečky z včelieho vosku. Vystavená bude aj historická technika, ako traktory, sejačky, pluhy, veľká poľnohospodárska a hasičská technika. Pripravený bude tiež bohatý sprievodný program.

Chrenovské stánky

20. a 21. augusta od 17.00 hodiny na priestranstve parkoviska pred hlavným vstupom do areálu Agrokomplexu

Tradičné Chrenovské stánky budú prebiehať v piatok a sobotu 20. a 21. augusta. Tešiť sa môžete na pestrý program, chutné občerstvenie a chýbať nebudú tradičné ľudové remeslá a kolotoče. Program sa bude v oba dni začínať o 17.00 hodine.

FLAAM festival 2021

20. a 21. augusta od 17.00, Hidepark

Nitriansky Flaam sa v roku 2021 vracia s dvojdňovým formátom a eklektickým medzinárodným line-upom s 25 interpretmi z 10 krajín. Predstaví sa nemecké snové duo Ätna, talianska disco hviezda Mind Enterprises, austrálsky techno producent Kris Baha či nórsko-nemecko-slovenské tanečné trio Ora the Molecule. Tých doplní silný, najmä česko-slovenský výber na čele s Bert and Friends, Katarziou či Ventolinom. Ako informovali organizátori na sociálnej sieti, tohtoročný festival je vypredaný.

Živá hudba vo Vazulke

piatok, 20. augusta od 18:00 do 21:00 vo Vazulovej veži – Nitriansky hrad

Naživo bude hrať LHPmuzika (Lazár – Halász – Pleštinský). Vychutnať si budete môcť aj dobrý nápoj, či koláčik v jedinečnej historickej atmosfére na cimburii Nitrianskeho hradu. Vstup voľný.

Koncert Roman Dragoun – Sólo

piatok, 20. augusta od 20:00 do 21:30 v Music A Cafe – OC Centro

Roman Dragoun, je český hudobník, klávesista, spevák a skladateľ. Hral, či stále hrá v rockových skupinách Progres 2, Futurum, Stromboli a T4. Vydal niekoľko sólových albumov, spieval v muzikáloch a spolupracuje ako štúdiový hráč s mnohými hudobníkmi.

Film Najtemnejšia hodina

piatok, 20. augusta od 20:30 do 23:00, amfiteáter za kostolom sv. Gorazda na Klokočine

V piatok budú pokračovať Klokočinské kultúrne večery. Tešiť sa môžete na film Najtemnejšia hodina s českým dabingom. Podujatie usporadúva ŠOK – Šport Osveta Kultúra.

Frajer Luke

piatok, 20. augusta od 21:00 do 23:20 v Gotickej priekope na Nitrianskom hrade

Dráma. Paul Newman v jednej zo svojich najobľúbenejších úloh ako samotár, ktorý sa nechce alebo nemôže skloniť pred svojvôľou vládnucou vo väzení. Nezdolný frajer Luke je stelesnením slobody a voľnosti a ako taký je v nápravnom zariadení vysoko nežiadúci. O čašu vína sa postará Vinárstvo Slepčany. Vstupné 3 eurá.

Prečítajte si tiež

Klokočinský blšák

sobota, 21. augusta od 09:00 do 14:00, na Klokočine – plocha, kde sa konáva jarmok

Susedská burza na voľnom priestranstve. Pôjde o predaj, alebo výmenu vlastných použitých a nepotrebných vecí.

Bicyklom zoborskými zákutiami

sobota, 21. augusta zraz o 10.00 hod. pri Artine

Bezplatná prehliadka povedie od Artinu cez návršie s kostolom sv. Urbana, na Zoborské jazierko a z Chmeľovej doliny do Mestského parku.

Leto na Zoborskom kláštore

sobota, 21. augusta od 14:00 areál Zoborského kláštora

V sobotu sa bude konať pravidelná prehliadka areálu Zoborského kláštora. Prehliadka so sprievodcom sa začne o 14.00 hodine.

Klokočina pre deti

sobota, 21. augusta 15:30 do 22:00, plocha jarmoku

Podujatie, kde sa detičky zabavia, zasúťažia, opečú si na sídlisku nejakú dobrotu, zatancujú si na detskej minidisco, ale popri tom sa aj zlepšia v dopravnej a environmentálnej oblasti zábavnou formou, či si pozrú ukážky práce Mestskej Polície a psovoda. Večerný program zakončí o 20.30 premietanie animovaného filmu Rango.

Koncert Walk On

sobota, 21. augusta od 19:00 do 21:00, v Domček bar & coffee

V sobotu sa o zábavu postará kapely Walk On. Vstupné na koncert je 8 eur. Rezervácie si môžete spraviť na čísle 0917 287 122.

Koncert BHABT Bez hanby a bez talentu

sobota, 21. augusta od 19:30 do 21:00 v Music A Cafe

Hudba bude v sobotu večer znieť aj na Chrenovej. Hudobný podnik privíta kapelu BHABT Bez hanby a bez talentu.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame. Foto: ilustračné

Cestovanie počas pandémie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM