Lucia Lauková Kultúra

Cez víkend nemusíte sedieť doma: Ponuka podujatí pod Zoborom je pestrá

Cez víkend budete môcť navštíviť viaceré podujatia v Nitre. V prehľade nájdete kde, kedy a čo sa bude diať v meste pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend nemusíte sedieť doma: Ponuka podujatí pod Zoborom je pestrá
Zdroj: TASR

Temné Kecy Trip

25. mája o 20.00 h, Nájomná jednotka 210

V piatok sa môžete tešiť na klubovú stand up comedy show. Vystúpi Ivo Ladižo Ladižinský, Jerry Veľmajster Szabó + Temná Crew. Vstupné 15 a 20 eur.

Collegium Musicum Tribute

25. mája o 20.30 h, Music A Cafe

Collegium musicum tribute sa zameriava na rannú tvorbu slávneho Collegia Musica na čele s Mariánom Vargom. Na koncerte zaznejú známe kúsky ako Hommage a J.S.Bach, Ulica plná plášťov do dažďa, Suita po tisíc a jednej noci, Smutná ranná električka a iné. Kapela má identický zvuk s originálom a hrá v nasledovnej zostave: gitara – Fero Homola, basgitara – Tomáš Hriň, bicie nástroje a perkusie – Tony Benedek, Nord organ – Martin Šavel. Vstupné 5 eur.

Noc kostolov 2018

25. mája o 18.00 Nitra

V Nitre sa do podujatia zapojí 11 chrámov, kostolov či kaplniek. Vo všetkých bude pripravený pestrý program.Zvony všetkých kostolov budú ohlasovať Noc kostolov od 17.50 do 18.00 h. Atraktívnym bodom programu bude rozhodne aj nočná prehliadka kláštora na Zobore.

Svätourbanské zoborské slávnosti 2018

od 25. do 27. mája priestranstvo pred Artinom

Tešiť sa môžete na tradičné Zoborské trhové mestečko, ochutnávku halušiek zo súťaže o varešku Jožka Dóczyho, oldies party, hudobné i tanečné vystúpenia a bohatú ponuku atrakcií pre deti a dospelých.

Tenisový festival

26. mája od 10.00 do 13.00 h, Tenisový club Nitra

Tenisový club bude v sobotu robiť nábor detí od 5 do 10 rokov. Pripravená bude prezentácia Tenisovej akadémie snázvom ”Čo všetko robíme?", ukážka tenisových tréningov s hlavným tenisovým trénerom. Ukážka doplnkových aktivít (Sparingy, Kondičná príprava, Joga a strečing, Silový tréning s Ľudovít Czókoly, Diagnostika pohybového aparátu…). Konzultácia zdravotného stavu dieťaťa s fyzioterapeutkou. Vstupné zdarma.

Ukážky historických bojov z 2. svetovej vojny

26. mája od 10.00, Slovenské poľnohospodárske múzeum v Nitre

Ukážky historických bojov v Nitre si budeme môcť pozrieť už v sobotu 26. mája od 10.00 do 15.00 hodiny v areáli Slovenského poľnohospodárskeho múzea v Nitre. Hlavná ukážka sa začína o 14.00 hodine.

Nitránsky rínek

26. mája od 9.00 do 21.00 h, Svätoplukovo námestie

Jednodňový mestský trh sa bude konať v sobotu 26. mája od 9.00 do 21.00 hodiny v priestoroch Svätoplukovho námestia v Nitre. Návštevníkom ponúkne lahodné jedlá a nápoje, krásne veci od remeselníkov, tvorivé dielne či pohybové aktivity. Tešiť sa môžete aj na hudobné vystúpenia. V programe vystúpi domáca kapela TA DOM či nitrianska speváčka Dominika Titková s kapelou. Na záver zahrá skupina NO ONE.

Film Medzi nami

27. mája o 16.00 h, Stará vodáreň, Mestský park na Sihoti

Zuzana Límová natočila v roku 2016 dokumentárny film o pôrodniciach a pôrodoch na Slovensku. Popisuje (ne)všedné príbehy žien o tom, ako prišli na svet ich deti. Film vzbudil diskusiu o súčasnom stave nášho zdravotníctva, pretože sa dotýka veľmi intímnych sfér ako je napr. vzťah zdravotníckeho personálu a „pacientok“, zákroky pri pôrodoch či starostlivosť pred a po nich. Na premietanie filmu príde aj režisérka Zuzana. Dĺžka filmu 67 min + diskusia. Vstupné 6 eur. Rezervácia miest a predpredaj na predetivnitre@gmail.com. Kapacita je limitovaná na 60 ľudí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM