Lucia Lauková Správy

Bývalú kardiológiu v nemocnici zrekonštruujú: V budove vznikne moderná Očná klinika

Nitrianska nemocnica uspela so žiadosťou o poskytnutie finančných prostriedkov na modernizáciu Očnej kliniky. Na výstavbu získala milióny eur.

Ilustračný obrázok k článku Bývalú kardiológiu v nemocnici zrekonštruujú: V budove vznikne moderná Očná klinika
Zdroj: FN Nitra

Fakultná nemocnica v Nitre uspela vo výzve ministerstva zdravotníctva so svojim projektom modernizácie očnej kliniky. Tá vznikne v budove bývalej kardiológie. Objekt prejde komplexnou rekonštrukciou.

„Projekt je zameraný na komplexnú rekonštrukciu budovy bývalej kardiológie za účelom vytvorenia nových, moderne zariadených priestorov Očnej kliniky, ktoré poskytnú pacientom maximálny komfort a pohodlie pri liečbe,“ informuje nemocnica.

Prečítajte si tiež

Vybudujú šesť centier

Realizácia projektu umožní v rámci Očnej kliniky vybudovať celkovo šesť centier, a to Centrum jednodňovej očnej chirurgie Centrum ochorení sietnice, Centrum pre liečbu metabolicko-cievnych ochorení sietnice, Aplikačné centrum skladajúce sa z ambulancie, stacionára a malej operačnej sály, Centrum pre liečbu glaukómu a Centrum refrakčných porúch a estetickej medicíny.

„Celkovo teda bude v rámci projektu vytvorených desať špecializovaných ambulancií, dva stacionáre pre ambulantné operačné výkony, dve veľké operačné sály, jedna malá aplikačná sála a dve laserové zákrokovne,“ dodáva nemocnica.

Náklady na realizáciu

Nemocnica na projekt získala 4 166 263,51 eur bez DHP. „Fakultná nemocnica Nitra sumu, ktorú žiadala na základe výzvy aj dostala. Suma je rozdelená nasledovne: 750 000 eur na prístrojové vybavenie, 3 451 300 eur na stavbu,“ prezradila hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

Rekonštrukcia by sa mala začať 1. januára 2024. Ukončenie rekonštrukcie je naplánované na koniec roka 2025.

„Spustenie do prevádzky sa plánuje k 1.4.2026,“ dodala hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM