Lucia Lauková Správy

Burzu exotov a Farmárske trhy na Agrokomplexe zrušili: Hrozbou je vtáčia chrípka

Regionálna veterinárna a potravinová správa Nitra nariadila nitrianskemu výstavisku Agrokomplex zrušiť Burzu exotov a Farmárske trhy.

Ilustračný obrázok k článku Burzu exotov a Farmárske trhy na Agrokomplexe zrušili: Hrozbou je vtáčia chrípka
Zdroj: TASR

O zrušení Burzy exotov a Farmárskych trhoch, ktoré mali prebiehať o týždeň v nedeľu 22. januára informuje nitrianske výstavisko Agrokomplex priamo na svojom webe. „Ospravedlňujeme sa, ale Burza exotov a Farmárske trhy budú zrušené od 22. januára do odvolania,“ oznamuje výstavisko Agrokomplex na svojom webe.

Štátny podnik Agrokomplex tak musel urobiť na nariadenie Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Nitre. „Regionálna veterinárna a potravinová správa v Nitre nariaďuje zákaz konania výstav, zvodov a burz vtáctva, vodnej a hrabavej hydiny na základe nepriaznivej nákazovej situácie na vtáčiu chrípku na Slovensku a v Európe,“ píše sa na webe výstaviska.

Podľa informácií uvedených na webe Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR bol 4. januára 2017 vo večerných hodinách laboratórne potvrdený výskyt aviárnej influenzy subtypu H5 u voľne žijúcich vtákov v Slovenskej republike.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM