Lucia Lauková Správy

Búranie Orbisu sa blíži: Chátrajúcu budovu nahradí komplex s obchodmi a bytmi

Budovu bývalého domu kultúry zbúrajú potom ako vyčistia vnútorné priestory. Búracie práce by mali trvať zhruba 60 dní.

Ilustračný obrázok k článku Búranie Orbisu sa blíži: Chátrajúcu budovu nahradí komplex s obchodmi a bytmi
5
Galéria

Spoločnosť Inpek, s.r.o., Nitra začne v pondelok 19. februára búracie práce na objekte budovy bývalého domu kultúry Orbis v centre Nitry. „V prvej fáze prác bude potrebné kompletne vyčistiť vnútorné priestory objektu, v ktorom sa stále nachádza nábytok, obklady, staré sedačky z kina. Až po vykonaní týchto prác môžeme pristúpiť k samotnému búraniu objektu,“ informoval obchodný riaditeľ spoločnosti Jozef Bóňa. Všetky práce budú podľa jeho slov pokračovať podľa schváleného projektu búracích prác a právoplatného povolenia na odstránenie stavby.

Búracie práce

Búracie práce by mali trvať zhruba 60 dní. Počas nich by nemalo prísť k zásadnému obmedzeniu obyvateľov mesta či obmedzeniu dopravy. "Pre výkon búracích prác aj pre samotnú realizáciu stavby sú schválené dva dočasné vjazdy na parkovisko z Piaristickej ulice a zo Štefánikovej triedy. Budú označené schváleným dočasným dopravným značením,“ povedal Bóňa. Pre chodcov bude na chodníku pred Orbisom, ktorý bude križovať dočasný vjazd na stavenisko, vyznačený priechod pre chodcov.

Nový polyfunkčný komplex

Chátrajúcu budovu Orbisu nahradí nový polyfunkčný komplex. V ňom budú umiestnené obchody, služby, kancelárie i byty. V súčasnosti je k projektu vydané územné rozhodnutie, prebieha proces prípravy podania návrhu na vydanie stavebného povolenia. Investor deklaruje 18-mesačnú realizačnú lehotu odo dňa získania stavebného povolenia. Stavebníkom a zároveň generálnym dodávateľom stavebných prác bude Inpek, ktorý je od roku 2008 majiteľom budovy Orbisu.

Foto: ilustračné

Nové VIZUALIZÁCIE budovy Orbisu: Takto sa zmení centrum mesta
5
Galéria
Zdroj: MOROCZ_TACOVSKY
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM