Aktualizované Lucia Lauková Správy

Budova obchodného domu Tesco v Nitre mení majiteľa: Nákupné centrum zmodernizujú

Tesco predáva budovu v centre Nitry. Nový majiteľ plánuje celý objekt prestavať a zmodernizovať.

Ilustračný obrázok k článku Budova obchodného domu Tesco v Nitre mení majiteľa: Nákupné centrum zmodernizujú

V centre Nitry sa bude opäť modernizovať. Objektom záujmu je tentokrát budova obchodného domu Tesco v Nitre, ktorá mení majiteľa. „Obchodný dom v Nitre, má veľa rokov, zároveň sa však nachádza vo veľmi atraktívnej lokalite s výbornou príležitosťou na modernizáciu,“ informoval hovorca spoločnosti Tesco Martin Krajčovič.

Nový majiteľ

Podľa hovorcu Martina Krajčoviča uzatvorilo Tesco kontrakt so spoločnosťou MirageShopping Center, ktorá kúpi Obchodný dom v Nitre, a chce prestavať celú oblasť pre zákazníkov a obyvateľov. Ako dodal, Tesco plánuje pokračovať v prevádzke svojho obchodu v tejto lokalite aj v budúcnosti. „Máme zámer prevádzkovať obchod v rámci vynoveného obchodného centra a ponúknuť pracovné miesta pre čo najviac z dotknutých kolegov v novom obchode po jeho otvorení,“ povedal Krajčovič.

Pracovné miesta

V zrekonštruovanom nákupnom centre by mali vzniknúť pre niektorých bývalých zamestnancov aj pracovné miesta. „Aktuálne sa plne zameriavame na to, aby sme sa uistili, že nájdeme nové pôsobiská pre našich kolegov pracujúcich v obchodnom dome v Nitre. Vďaka našej sieti predajní v Nitre a jej blízkom okolí plánujeme ponúknuť dotknutým kolegom pozície v okolitých prevádzkach, vrátane tých, ktorí by nemohli pracovať počas dočasného uzavretia obchodu kvôli rekonštrukcii obchodného domu,“ vysvetlil Martin Krajčovič.

Budúceho majiteľa obchodného domu v Nitre sme oslovili s otázkou, aký bude rozsah prestavby a kedy začne. Zatiaľ však tieto kroky nekonkretizoval. „Naša spoločnosť Mirage shopping center sa stane novým majiteľom objektu Tesco v Nitre, ktorý je situovaný na ulici Štefániková trieda 73/48. V týchto dňoch dochádza k prevzatiu vyššie uvedeného objektu. Bližšie informácie k projektu budeme vedieť poskytnúť v priebehu júna tohto roku,“ prezradil neskôr Ivan Solenský zo spoločnosti Mirage shopping center

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM