Lucia Lauková Správy

Bojovali za ne petíciou: Stánky na Škultétyho ulici začali miznúť

Pred rokom hrozilo stánkarom, že prídu o svoje príjmy. Ubránili sa petíciou. Napriek tomu však v poslednej dobe začali viaceré stánky rušiť.

Ilustračný obrázok k článku Bojovali za ne petíciou: Stánky na Škultétyho ulici začali miznúť
5
Galéria

Stánkari zo Škultétyho ulice v Nitre na seba upozornili vlani, potom čo z radnice dostali výpovede nájomných zmlúv s trojmesačnou výpovednou lehotou, a to bez ohľadu na to, či sa v stánku predáva alebo nepredáva alkohol.

Prenajímatelia zareagovali petíciou za zachovanie stánkov, ktorú podpísalo 1560 ľudí. Poslanci im vtedy vyhoveli a stánky sa nerušili.

„Mestské zastupiteľstvo v Nitre na zasadnutí konanom 21.6.2018 vyhovelo petícii za zachovanie predajných stánkov na ul. Škultétyho, ktorých tu bolo umiestnených 8 ks a plánovalo namiesto pôvodných postaviť 5 ks nových stánkov,“ pripomína hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Napriek tomu začali stánky ubúdať. V súčasnosti je ich tu už len päť a tento počet nie je konečný.

Prečo ich odstránili?

„Dôvodom zníženia ich počtu je skutočnosť, že vlastníkovi jedného zo stánkov bola vypovedaná nájomná zmluva a preto stánok odstránil,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Ďalší nájomca, podľa hovorcu mesta, prevádzkoval dva stánky a po ukončení podnikateľskej činnosti zabezpečil ich odstránenie.

„Ďalší nájomca v dohľadnom čase takisto odstráni obidva svoje stánky a bude podnikať v najväčšom zo stánkov v tejto lokalite spolu s jeho vlastníkom. Zostanú teda 3 stánky s platnými nájomnými vzťahmi, uzatvorenými na dobu neurčitú,“ vysvetľuje Tomáš Holúbek, hovorca mesta Nitra.

Ďalšie investície neplánujú

Problematikou nekoncepčného umiestňovania predajných stánkoch sa bude podľa slov hovorcu mesta zaoberať aj Komisia Mestského zastupiteľstva v Nitre pre územné plánovanie, architektúru, verejný priestor a investičnú činnosť po zaradení do plánu práce.

Správy o vybudovaní parkoviska na ploche stánkov radnica nepotvrdila. „Na odbore investičnej výstavby a rozvoja MsÚ v Nitre informovali, že investičné aktivity v tomto území sú ukončené,“ dodal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Predajné stánky na Škultétyho
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM