Lucia Lauková Správy

Bezplatné pripojenie na internet v centre Nitry: Radnica požiada o finančný príspevok

Radnica podá žiadosť o nenávratný finančný príspevok na projekt Nitra-Wifi pre Teba. Bezplatný internet by mohol byť najmä v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Bezplatné pripojenie na internet v centre Nitry: Radnica požiada o finančný príspevok
Zdroj: pixabay

Nitra sa zapojí do výzvy, ktorá umožňuje obciam a mestám zavedenie bezplatného pripojenia na internet. Radnica bude žiadať o finančný príspevok na projekt Nitra-Wifi pre Teba.

Finančný príspevok

Mestské zastupiteľstvo vo štvrtok 18. októbra prerokovalo a schválilo predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok. Výška maximálnej podpory na projekt je podľa predloženého materiálu 15 000 eur. Ak by bolo mesto úspešné, musí spolufinancovať projekt vo výške 5 %, teda v maximálnej výške 750 eur.

Bezplatné pripojenie

„Hlavným cieľom projektu je vybudovanie WiFi prístupových bodov na miestach komunitného života, ktoré poskytne bezplatné pripojenie všetkým občanom a návštevníkom obce (prijímateľa) k širokopásmovému internetu o minimálnej rýchlosti 30 Mbit/s,“ píše sa v uznesení.

Ako sa uvádza v meteriáli, ktorý poslanci schválili, projekt by mal pokryť podľa technických parametrov vybrané lokality, primárne centrum mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM