Lucia Lauková Správy

Balíčky svojim príbuzným nenoste: Nemocnica ich nestíha doručovať

V nitrianskej nemocnici platí zákaz návštev. Niektorí však svojich hospitalizovaných príbuzných chcú potešiť aspoň balíčkom potravín.

Ilustračný obrázok k článku Balíčky svojim príbuzným nenoste: Nemocnica ich nestíha doručovať
5
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Balíčky s potravinami či osobnými vecami od príbuzných potešia pacientov, pre Fakultnú nemocnicu v Nitre (FN Nitra) sú však záťažou. „Žiadame Vás, aby ste hospitalizovaným pacientom nenosili balíčky s potravinami, osobnými vecami, hygienickými potrebami a podobne,“ oznámila nemocnica na svojom webe.

„Do FN Nitra príde denne okolo 600 osôb. Sú medzi nimi okologický pacienti, pacienti vyžadujúci si chemoterapiu, bilologickú a hematologickú liečbu, pacienti s COVID príznakmi, pacienti smerujúci na pohotovosť,“ uvádza FN Nitra.

Podľa nemocnice až dve tretiny prichádzajúcich osôb do nitrianskej nemocnice sú ľudia, ktorí prinášajú balíčky svojim hospitalizovaným rodinným príslušníkom, či známym.

„Kedže v súčasnej epidemiologickej situácii sú návštevy zakázané, nie je v kapacitných možnostiach FN Nitra tieto balíčky pacientom doručovať. Ubezpečujeme Vás, že o všetkých pacientov je dobre postarané a je im zabezpečené stravovanie a hygienické potreby,“ ubezpečuje nemocnica.

Nedávno pribudol pri vstupe do nemocnice veľký červený stan, ktorý slúži na roztriedenie pacientov. Nemocnica vyzýva ľudí, aby sem nenosili žiadosti o potvrdenia (napr. kúpeľná liečba), zdravotnú dokumentáciu, či požiadavky na predpísanie liekov. Uvedené požiadavky majú ľudia konzultovať telefonicky s ošetrujúcim lekárom.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Do nitrianskej nemocnice vstúpite iba cez červený stan
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM