Lucia Lauková Hokej

Antonín Stavjaňa, ako jeden z nás: Mesto Nitra mu udelí Čestné občianstvo

Mestské zastupiteľstvo rozhodovalo o udelení cien mesta Nitry. Na návrh z radov poslancov schválilo zasadnutie udelenie čestného občianstva pre Antonína Stavjaňu.

Ilustračný obrázok k článku Antonín Stavjaňa, ako jeden z nás: Mesto Nitra mu udelí Čestné občianstvo
Foto: Rastislav Búgel

Na 18. ten zasadnutí Mestské zastupiteľstva schválili poslanci návrh na udelenie ceny Mesta Nitry významným osobnostiam. Nomináciu na udelenie Ceny mesta Nitra získali aj hokejoví a volejbaloví majstri Slovenska, Antonín Stavjaňa, Ondrej Šedivý a Imrich Točka.

Návrhy na udelenie cien mestské zastupiteľstvo schválilo, čím ceny mesta Nitry udelilo všetkým nominovaným. Prešiel aj návrh z radov poslancov na udelenie Čestného občianstva. To si podľa poslancov zaslúži práve Antonín Stavjaňa, ktorý, ako tréner doviedol našich hokejistov HK Nitra k zisku majstrovského titulu. Na jeho osobu odznelo niekoľko pochvalných slov, či už za jeho ľudskosť, ochotu a ústretovosť.

Bývalý tréner HK Nitra, Antonín Stavjaňa bol nominovaný za rozvoj športu a za výrazný podiel na získaní prvenstva HK Nitra v celoslovenskej hokejovej súťaži. Antonín Stavjaňa je dvojnásobný majster sveta (1985 a 1996). V lige odohral 586 zápasov, v ktorých strelil 93 gólov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM