Lucia Lauková Správy

Akvapark pri Nitre zdvojnásobil návštevnosť: Za jeden mesiac ním prešlo 12-tisíc ľudí

Akvapark neďaleko Nitry sa teší popularite. V priebehu jedného mesiaca ho navštívilo zhruba 12-tisíc ľudí, a to v areáli ešte stále prebieha výstavba.

Ilustračný obrázok k článku Akvapark pri Nitre zdvojnásobil návštevnosť: Za jeden mesiac ním prešlo 12-tisíc ľudí
Zdroj: TASR

Dvojnásobne vyššiu návštevnosť oproti minulému roku zaznamenal v júli tohto roka Thermalpark Nitrava v Poľnom Kesove neďaleko Nitry. Akvapark navštívilo za mesiac zhruba 12 000 ľudí, ubytovacie kapacity sú do konca prázdnin takmer vypredané, skonštatoval Kristián Maťko z akvaparku. K zvýšeniu návštevnosti podľa jeho slov prispelo aj otvorenie novej bazénovej haly s dvoma vnútornými a výplavovým bazénom.

Prebieha výstavba

Okrem slovenských návštevníkov dovolenkujú v Poľnom Kesove predovšetkým návštevníci z Českej republiky, ale aj Maďarska, Poľska či Nemecka. „Záujem o pobyt v našom zariadení rastie, aj keď návštevníci zatiaľ nemajú ten komfort taký, ako v iných zariadeniach, ktoré už sú dobudované. V areáli ešte stále prebieha výstavba,“ skonštatoval Maťko.

Pribudne toboganová hala

Do konca tohto roka by mala pribudnúť nová toboganová hala s celoročnou prevádzkou so siedmimi toboganmi. V budúcom roku by mal byť dobudovaný vonkajší areál, kde pribudne niekoľko bazénov vrátane veľkého zážitkového bazénu pre deti a lenivej rieky. „Celý areál s rozlohou 11 hektárov bude veľkosťou porovnateľný s Tatralandiou,“ povedal Maťko. Celková investícia projektu Thermalparku Nitrava je vyčíslená na 30 miliónov eur.

Môže vás zaujímať:

Súťaž o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu nášho kraja: Kto sa stal víťazom?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM