Lucia Lauková Rôzne

FOTO z Agrokomplexu: Pozornosť púta aj výstava hospodárskych zvierat

Súbežne s Agrokomplexom prebieha aj 11. ročník Národnej výstavy hospodárskych zvierat. Pre mnohých ľudí a najmä deti je už tento pohľad vzácny.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z Agrokomplexu: Pozornosť púta aj výstava hospodárskych zvierat
Zdroj: TASR

Agrokomplex otvoril brány 43. ročníka medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy 18. augusta za prítomnosti viacerých významných osobností.

Už jedenásť rokov sprevádza expozíciu Agrokomplex aj Národná výstava hospodárskych zvierat. Tá sa teší veľkej obľube, ako u detí tak aj dospelých ľudí. Pohľad na takéto zvieratá sa stáva čoraz vzácnejší.

Chuť tradícií a krásy vidieka

Na výstave môžete vidieť expozíciu s názvom Chuť tradícií a krásy vidieka. Ako informuje Agrokomplex na svojom FB profile, návštevník sa po vstupe do pavilónu ocitne v priestoroch dediny a prechádza jednotlivými činnosťami jej obyvateľov. „Konečné produkty, ako chlieb či korbáčiky, budú určené na jednotlivých stanovištiach na ochutnávku. Zároveň sa stáva súčasťou života na dedine, a to nielen pracovného, ale aj voľno časového s prepojením na krásu slovenskej krajiny a prírody,“ uvádza sa na FB profile Agrokomplexu.

Nová atrakcia

V sobotu 20. augusta bude pre návštevníkov medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex pripravená nová atrakcia. „Bude ňou 500 kg. Býk Jano, ktorý bol špeciálne pripravovaný pre túto akciu. Opekaný bude v celku niekoľko hodín na ražni na pahrebe z agátového dreva,“ informoval o tom web Agrokomplexu.

Pozrite si foto z Národnej výstavy hospodárskych zvierat v priloženej galérii!

AKTUÁLNE FOTO z Agrokomplexu: Pozornosť púta aj výstava hospodárskych zvierat
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM