Lucia Lauková Krimi Krimi

Ako z akčného filmu: Policajti chceli zastaviť Fiat, nasledovala poriadna naháňačka!

Neďaleko Nitry bolo počas víkendu poriadne rušno. Jazda autom dvoch mladíkov neďaleko Nitry sa skončila policajnou naháňačkou.

Ilustračný obrázok k článku Ako z akčného filmu: Policajti chceli zastaviť Fiat, nasledovala poriadna naháňačka!
Zdroj: TASR

Ako nás informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková v sobotu o 16.20 hodine z obce Dyčka smerom na obec Paňa na železničnom priecestí spozorovala policajná hliadka vozidlo Fiat, v ktorom sedeli dvaja muži. Policajti si všimli, že osoby v aute neboli pripútané. „Nakoľko obaja neboli pripútaní bezpečnostnými pásmi, policajná hliadka sa obrátila, na čo vodič Fiatu reagoval pridaním rýchlosti a odbočil vpravo smerom na obec Lúčnica nad Žitavou a následne odbočil v ľavo na ulicu Športovú smerom na futbalové ihrisko, kde veľkou rýchlosťou unikal,“ povedala hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková.

Vyskočili z auta a dali sa na útek

Ako ďalej uvádza hovorkyňa policajti vozidlo zastavovali predným nápisom “STOP“ a svetelným výstražným svetlom, na čo vodič Fiatu nereagoval a naďalej veľkou rýchlosťou prechádzal po danej ulici. „Následne odbočil doprava na parkovisko na futbalovom ihrisku, kde zastal a obaja vodič aj spolujazdec vyskočili z vozidla a začali utekať smerom na pole k záhradám, kde vodič smeroval k záhradám vľavo a spolujazdec utekal smerom k hustému porastu vpravo a následne vbehol do hustého porastu,“ popísala priebeh akcie policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Poznali spolujazdca

Kedže policajti vedeli kto je spolujazdcom rozhodli sa prenasledovať vodiča vozidla. „Použili viacnásobnú výzvu ,, Stoj polícia“. Vodič však spočiatku na výzvu nereagoval. Keď sa k nemu hliadka priblížila asi na 10 m náhle zastal, na výzvu si ľahol na zem a dal si ruky za hlavu,“ uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Odstránené VIN číslo

Policajti následne zistili o koho ide a prečo sa možno dali pred nimi na útek. „Ide o osobu 30-ročného Ľuboša z Meleku, pričom spolujazdcom bol 30-ročný Ladislav z Matinovej. Policajti prezreli aj vozidlo, pričom zistili, že evidenčné čísla patria k inému vozidlu a vozidlo nemá žiadne iné identifikačné znaky / odstránené VIN číslo/,“ informovala nás policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Ako ďalej dodala, predmetnú vec realizuje polícia vo Vrábľoch ako priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM