Samospráva

Ako pomôže Nitra rodinám v núdzi? Prvým opatrením je bezplatná výdajňa potravín

Mesto má na pomoc obyvateľom vyčlenených takmer 770-tisíc eur. Jedným z opatrení pre ľudí v núdzi je sociálna výdajňa potravín.

Ilustračný obrázok k článku Ako pomôže Nitra rodinám v núdzi? Prvým opatrením je bezplatná výdajňa potravín
Zdroj: TASR/AP

Bezplatný výdaj potravín môže v Nitre využívať viac ľudí. Mesto službu rozšírilo pre väčšie množstvo seniorov poberajúcich starobný dôchodok, samoživiteľom a ďalším zraniteľným skupinám obyvateľov mesta.

„Vďaka tomu, že sme od 1. mája zvýšili „strop“ pre seniorov poberajúcich starobný dôchodok z doterajších 334 eur na 381,60 eur, na túto pomoc dosiahne viac obyvateľov," povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Prečítajte si tiež

Balík pomoci mesta

Dôvodom zmien je zvyšovanie cien energií a ďalších komodít. Rozšírenie služby sociálnej výdajne je podľa radnice aj jedno z opatrení z balíka pomoci, na ktorý vyhradili z rozpočtu mesta 769 320 eur.

„Áno, pomoc prostredníctvom rozšírenej bezplatnej výdajne potravín je jedno z opatrení, ktoré súvisí s našou snahou zmierniť negatívne dopady zdražovania na tie najohrozenejšie skupiny ľudí, ktorými sú hlavne seniori s veľmi nízkymi dôchodkami, samoživitelia s malými deťmi a ďalšie ohrozené skupiny. Snažíme sa tak chrániť rodiny s nízkymi príjmami a ľudí v núdzi,“ uviedol Holúbek.

Ešte sa rozhoduje

Ako dodal, o ďalších opatreniach smerujúcich k pomoci nízkopríjmovým skupinám ľudí sa ešte rozhoduje.

Bližšie informácie týkajúce sa sociálnej výdajne potravín vám poskytne referent sociálnych dávok a príspevkov denisa.cseriova@msunitra.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM