Komunálne voľby

Ak sa chystáte voliť, obrňte sa TRPEZLIVOSŤOU! Pred miestnosťami v Nitre sa tvoria rady

Spojené voľby prilákali k urnám množstvo obyvateľov Nitry. Mesto sa rozhodlo riešiť problém s tvoriacimi sa radmi pred volebnými miestnosťami.

Ilustračný obrázok k článku Ak sa chystáte voliť, obrňte sa TRPEZLIVOSŤOU! Pred miestnosťami v Nitre sa tvoria rady
33
Galéria

Mesto Nitra upozorňuje voličov. Prosí ich o trpezlivosť a zhovievavosť. Volebné miestnosti sa totiž rýchlo plnia a na niektorých miestach sa v určitom období tvoria rady.

Hlasovanie trvá dlhšie

„Je to prvýkrát, kedy sú komunálne voľby spojené s voľbami do samosprávnych krajov. Hlavným dôvodom je úspora nákladov a zvýšenie účasti. Toto ale prirodzene prináša dvojnásobné starosti s prípravami volieb, ale aj so sčítaním hlasov. A samozrejme, aj samotná voľba trvá dlhšie, keďže voliči odovzdávajú dokopy až 4 hlasovacie lístky,“ informuje mesto Nitra.

Prečítajte si tiež

Pridávajú plenty

Radnica prezradila, že sa snaží v najväčšej možnej miere vyjsť v ústrety občanom, ktorí sa rozhodli volieb zúčastniť. Využila maximálne kapacity pri zrieďovaní volebných okrskov a miestností.

„Na miestach, kde evidujeme výnimočný nápor voličov, priebežne pridávame plenty, aby sme voľbu umožnili viacerým občanom naraz a pri radoch pred volebnými miestnosťami umiestňujeme stoličky,“ dodáva mesto Nitra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Spojené voľby 2022 v Nitre
33
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM