Komunálne voľby

Volebné zaujímavosti z Nitrianskeho kraja: V jednej obci nechce byť starostom NIKTO!

Spojené voľby priniesli aj zaujímavé situácie. V jednej z obcí kraja si starostu voliť nebudú, v ďalších majú kandidáti na poslancov istotu zvolenia.

Ilustračný obrázok k článku Volebné zaujímavosti z Nitrianskeho kraja: V jednej obci nechce byť starostom NIKTO!
80
Galéria

V troch obciach Nitrianskeho kraja sa o priazeň voličov uchádza menej kandidátov, než je stanovený počet členov obecného zastupiteľstva.

Zaregistrovaní kandidáti si tak môžu byť istí svojím zvolením.

V obci Domadice v Levickom okrese sa zasa nenašiel nikto, kto by mal záujem stať sa starostom. Ako informovalo Ministerstvo vnútra SR, voliči si tam preto budú vo voľbách vyberať iba poslancov do obecného zastupiteľstva.

Prečítajte si tiež

Nízky záujem

V obci Čab v Nitrianskom okrese sa podľa zoznamu zaregistrovaných kandidátov uchádza o posty v sedemčelnom obecnom zastupiteľstve šesť ľudí.

V Chrabranoch v Topoľčianskom okrese má obecné zastupiteľstvo sedem poslancov, no zaregistrovaní kandidáti sú iba dvaja. Aj o post starostu obce sa uchádza jediný kandidát.

V tomto okrese je podobná situácia tiež v obci Lužany. O posty v päťčlennom obecnom zastupiteľstve sa uchádzajú traja registrovaní kandidáti. Záujem stať sa starostom má tiež jediný kandidát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

FOTO: Spojené komunálne voľby 2022 obrazom
80
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM