Lucia Lauková Správy

Agrokomplex sa zmení na MEDOVÉ kráľovstvo: Hostiť bude veľký včelársky veľtrh

V Nitre sa bude konať jeden z najväčších veľtrhov svojho druhu v strednej Európe. Na svoje si prídu milovníci medu i remesiel.

Ilustračný obrázok k článku Agrokomplex sa zmení na MEDOVÉ kráľovstvo: Hostiť bude veľký včelársky veľtrh
Zdroj: TASR

Nitriansky Agrokomplex bude počas víkendu 2. a 3. marca hostiť medzinárodný včelársky veľtrh APIS EXPO. Predstavia sa na ňom slovenskí farmári, remeselníci aj umelci.

Prečítajte si tiež

Slovenské medy

Návštevníci budú mať príležitosť ochutnať medy rôznych druhov priamo od včelárov a to z rôznych lokalít Slovenska. „Tešiť sa môžete na med lesný, lipový, facéliový, agátový, kvetový, medovicový, pastový, ale aj pastový so včelím peľom, pastový s materskou kašičkou a ďalšie. Nebudú chýbať ani lahodné medoviny,“ vymenúva výstavisko.

V ponuke budú aj sviečky zo včelieho vosku, včelí peľ či včelia kozmetika. Vyskúšať si budete môcť aj oddych v APIdomčeku.

Na svoje si prídu aj umelecké duše. „Uznávaný maliar Jaroslav Pásler predstaví obrazy so včelárskou tématikou, veľmi pútavá bude aj vernisáž včelárskych fotografií Michaely Berecovej a na predaj budú aj včelárske sochy majstra Drahomíra Horvátha,“ priblížilo výstavisko.

Včelársky veľtrh APIS EXPO bude počas oboch dní prebiehať od 9:00 do 18:00 v pavilóne F.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM