Lucia Lauková Správy

Zvieratá v mestskom parku na Sihoti utekali z výbehu: Dostanú novú ohradu

Vyzerá to tak, že zvieratá v mestskom parku na Sihoti sú v plnej sile. Z výbehu si dokázali aj "preraziť" cestu von. V takýchto výletoch im má zabrániť nová ohrada.

Ilustračný obrázok k článku Zvieratá v mestskom parku na Sihoti utekali z výbehu: Dostanú novú ohradu
Zdroj: TASR

Zvieratá v Mestskom parku v Nitre budú mať novú ohradu. Ako nás informoval vedúci Odboru komunálnych služieb a životného prostredia v Nitre Pavol Jakubčin, terajšia ohrada má už 10 rokov. Tento čas sa na odolnosti drevenej ohrady značne podpísal. „Stará ohrada potrebuje vymeniť, je už prehnitá,“ uviedol Pavol Jakubčin.

Ohrada však musela ustáť aj útoky zvierat, ktoré sa z výbehu snažili dostať von. Takýmto výletom do parku by mala nová ohrada zabrániť. „Stalo sa, že vyvalili foršne a utekali po parku,“ doplnil Pavol Jakubčin. K ohrade pribudnú aj nové stĺpiky.

Nová ohrada bude podľa slov Pavla Jakubčina, imitáciou dreva. Vyrobená je z umelej hmoty. Rozloha výbehu sa výmenou ohrady nezmení. Za ohradu zaplatí mesto sumu 7 495 eur s DPH. Namontovať ju budú môcť až keď povolia mrazy. Ako prezradil Pavol Jakubčin, mesto by chcelo upraviť aj povrch vo výbehu, po ktorom sa zvieratá pohybujú.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM