Lucia Lauková Správy

Zmena prevádzkových hodín: Pohostinstvá na sídliskách v Nitre zatvoria skôr

Od apríla tohto roku začne platiť v Nitre pozmenená prevádzková doba. Otváracie hodiny sa skrátia najmä v pohostinstvách.

Ilustračný obrázok k článku Zmena prevádzkových hodín: Pohostinstvá na sídliskách v Nitre zatvoria skôr
Zdroj: TASR

Podľa pôvodného návrhu sa mala prevádzková doba nočných podnikov v Nitre skrátiť do 2.00 hodiny. Tento návrh sa stretol s nesúhlasom zo strany prevádzkovateľov. Pôvodné znenie návrhu poslanci neschválili. Po spoločných diskusiách s prevádzkovateľmi mesto pristúpilo k nie tak dramatickým zmenám prevádzkových ho­dín.

„Rokovali sme s prevádzkovateľmi a došli sme k určitému kompromisnému riešeniu, tak aby sme naplnili aj predstavu policajného zboru, aby vedeli dodržiavať bezpečnostný program vrámci Mostnej alebo zábavných prevádzok,“ povedal prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak.

Pohostinstvá na sídliskách

Skrátená prevádzka sa dotkne najmä pohostinstiev v obytných súboroch, ktoré budú po novom zatvárať cez pracovné dni a v nedeľu o dve hodiny skôr. „V piatok a v sobotu môžu byť otvorené pohostinstvá na sídliskách do 24.00 h a cez pracovné dni a v nedeľu do 22.00 hodiny,“ upresnil Igor Kršiak. Pôvodne mohli byť otvorené do polnoci. Zmena prevádzkových hodín začne platiť od 1. apríla 2018.

Prevádzkové doby v podnikoch

Kasína, herne a erotické salóny môžu byť v Nitre otvorené od 6.00 hod. do 03.00 hod. nasledujúceho dňa. Večierky a zariadenia spoločného stravovania s výlučným priamym predajom na verejne prístupné miesto (napr. cez výdajný otvor) budú môcť byť otvorené od pondelka do soboty v čase od. 06.00 hod. do 02.00 hod. dňa nasledujúceho, a v nedeľu len do 24.00 hod.

Do polnoci budú môcť byť otvorené aj reštaurácie, cukrárne a kaviarne. Pohostinstvá budú musieť v dňoch pondelok až štvrtok a v nedeľu zatvoriť o 22.00 hodine. V piatok a sobotu budú môcť mať otvorené do polnoci.

Nočné bary, diskotéky budú od pondelka do štvrtku otvorené do 3.00 nasledujúceho dňa. V piatok a sobotu ostanú otvorené do 4.00 hodiny. V nedeľu sa zatvoria o 24.00 hodine. Terasy budú môcť byť otvorené do 22.00 hod alebo do 24.00 h ak sa nachádzajú v centrálnej mestskej zóne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM