Krimi

Zbierajú vaše deti kartičky Pokémonov? POZOR! Nitrianski colníci objavili falzifikáty

Podľa colníkov sú najčastejšími falošnými značkami Chanel, Chloe či Giorgio Armani. Objavujú sa aj novinky. Medzi nimi napríklad falzifikáty kartičiek Pokémon.

Ilustračný obrázok k článku Zbierajú vaše deti kartičky Pokémonov? POZOR! Nitrianski colníci objavili falzifikáty
7
Galéria

Colný úrad Nitra vykonal v druhej polovici roka 2022 viacero zásahov voči porušovateľom práv duševného vlastníctva rôznych známych značiek. Podľa slov hovorkyne Renáty Cebovej sa celkovo podarilo zaistiť 10-tisíc kusov rôzneho tovaru v hodnote presahujúcej 700-tisíc eur.

Auto plné parfumov

Ako doplnila, jeden z úspešných zásahov vykonali colníci ešte v septembri, keď si vytypovali vozidlo, v ktorom sa nachádzali dve palety naložené parfumami.

„Zaistených 1 248 parfumov predstavovalo falzifikáty rôznych obchodných značiek v hodnote presahujúcej 130-tisíc eur,“ povedala Cebová.

Prečítajte si tiež

Na čo si dať pozor?

Podľa colníkov sú najčastejšími falošnými značkami Chanel, Chloe, Guccio Cucci, Giorgio Armani, Yes Sant Laurent, Christiano Dior a ďalšie.

„Medzi novinky falzifikátov sa zaradili zadržané puzdrá na mobilné telefóny značiek Apple, Samsung, ale aj falzifikáty kartičiek Pokémon pre deti,“ uviedla Cebová.

O osude zaisteného tovaru rozhodujú držitelia ochranných známok. Tí majú možnosť vyjadriť sa, či chcú vo veci konať a akým spôsobom. „Možnosti sú dve. Buď dohodou, keď sa tovar zlikviduje, alebo môže držiteľ ochrannej známky dať podnet na súd. Ten následne rozhodne, či ide o falzifikáty a ako sa má ďalej postupovať,“ doplnila Cebová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Nitrianski colníci zaistili rôznorodý tovar
7
Galéria
Zdroj: Finančná správa SR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM