Rastislav Búgel Rôzne

Zaujímavá spolupráca: Mestská polícia sa v sociálnej oblasti spojí s Maltézskym rádom

Vytvorenie vzájomnej spolupráce medzi Zborom dobrovoľníkov Maltézskeho rádu na Slovensku a Mestskou políciou v Nitre bolo cieľom piatkového oficiálneho prijatia viceprezidenta zboru, magistrálneho rádového rytiera a koordinátora nitrianskej družiny Tibora Bučeka.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá spolupráca: Mestská polícia sa v sociálnej oblasti spojí s Maltézskym rádom
Foto: Rastislav Búgel

„Prijal nás náčelník mestskej polície Erik Duchoň so svojím zástupcom Pavlom Sabom. Počas spoločných rozhovorov sme sa navzájom oboznámili so zložkami a štruktúrami, ako aj s plnením odborných úloh,“ uviedol Uljacký s tým, že sa hľadali aj možnosti vzájomnej spolupráce smerujúcej k sociálnej a charitatívnej službe v meste pod Zoborom v prospech jeho obyvateľov. „Týka sa to osobitne tých ľudí, ktorí sa dostávajú do problémov a sú odkázaní na pomoc iných,“ zdôraznil.

Podpora pri doprave

Podľa Uljackého zástupcovia mestskej polície privítali možnosť spolupráce s Maltézskym rádom ako atraktívnu príležitosť zvyšujúcu kredit oboch strán na verejnosti. Nevylúčili ani spoločné aktivity v záujme profesionálnej a ľudskej starostlivosti o svojich podriadených za účasti členov ZDMR. „Z hľadiska spolupráce v záujme sociálnej a charitatívnej služby v meste Nitra sa našli možnosti v ochrane bezpečnosti a poriadku v blízkosti pastoračno-vzdelávacieho centra na Orechovom Dvore, ktorému sa ZDMR venuje,“ konštatoval. Dodal, že spolupráca pri ľudskom riešení problémov bezdomovcov spočíva v ich nasmerovaní a prípadnej doprave do azylových centier a Diecéznej charity v Nitre.

Vznikne memorandum

Uljacký pripomenul, že závery úspešného rokovania budú premietnuté do podoby memoranda o porozumení a vzájomnej spolupráci, čo môže byť príkladom hodným nasledovania aj v iných mestách Slovenska medzi Maltézskym rádom a mestskými políciami do budúcnosti.

Foto: ilustračné (MSP)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM